Το ευρωπαϊκό τμήμα της αμερικανικής πλατφόρμας ειδήσεων Politico αναφέρει , επικαλούμενο «άτομα που γνωρίζουν το θέμα», ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να ξεκινήσει επίσημες ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στα τέλη Ιουνίου. Την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι και των 27 κρατών μελών της ΕΕ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το σχέδιο σειράς κανόνων της Επιτροπής που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με την ένταξη της Ουκρανίας και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Ένωση.
Η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό ολοκληρώσει την «εσωτερική εργασία» της και έχει ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις που θεωρήθηκαν απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας. Αυτό φέρεται να περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις για την προστασία των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων, όπως προτείνει η Επιτροπή της Βενετίας. Την ίδια ώρα, η διδασκαλία στις γλώσσες των μειονοτήτων, είτε ρωσικά, ουγγρικά, Ελληνικά είτε ρουμανικά, έχει σε μεγάλο βαθμό καταργηθεί. Επιπλέον, το Κίεβο φέρεται να έχει αναστείλει τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα.
Στα παρασκήνια, αναφέρει η έκθεση, διπλωμάτες της ΕΕ και του Κιέβου εργάζονται σκληρά για να πείσουν την ουγγρική κυβέρνηση να συμφωνήσει να ξεκινήσουν συνομιλίες για την ένταξη της Ουκρανίας. Πέντε διπλωμάτες που μίλησαν στο Politico υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσαν ότι στόχος είναι να ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις από τις 25 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κύριος στόχος είναι να ενισχυθεί το φθίνον ηθικό στο Κίεβο.
Ένας διπλωμάτης της ΕΕ υπέθεσε ότι η Ουγγαρία ήθελε να αποτρέψει τις ενταξιακές συνομιλίες της Ουκρανίας πριν αναλάβει την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ τον Ιούλιο. Εξετάστηκε επίσης να μην γίνει αυτό πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9 Ιουνίου, επειδή θα μπορούσε να γίνει θέμα προεκλογικής εκστρατείας, είπε ο διπλωμάτης της ΕΕ, απηχώντας το αίσθημα πολλών αξιωματούχων στις Βρυξέλλες.
Στην Ρωσία, οι εκθέσεις του Politico αντιμετωπίζονται με μια νότα ειρωνείας. Η Komsomolskaya Pravda ( KP ), στο κύριο άρθρο της για το θέμα την Τετάρτη, επισημαίνει ότι ευρωπαίοι πολιτικοί και κόμματα θα μπορούσαν να είχαν καταστήσει το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ ένα από τα κύρια θέματα στα προεκλογικά τους προγράμματα.
Και συνεχίζει:
“Αλλά δεν το έκαναν. Και γιατί όχι; Ίσως επειδή οι απολογητές του καθεστώτος του Ζελένσκι έχασαν την δημοτικότητά τους στην Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να υπολογίζουν πόσο τους κόστισε η Ουκρανία και πόσο έχουν συρρικνωθεί ως συνέπεια τα πορτοφόλια και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. .”
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε 1 δις για να μπούμε στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ – Vid
- Τραγωδία στην Άνω Γλυφάδα: Νεκρή γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά
- Hellenic Train: Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Αθήνα-Δεκέλεια-Αθήνα
- Πυροσβεστική: 603 κλήσεις για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου λόγω της κακοκαιρίας
- Χρυσά Βατόμουρα: Από τη “Χιονάτη” στον “Πόλεμο των Κόσμων” – Δείτε τις «χειρότερες» ταινίες της χρονιάς
- Στο έλεος του Τραμπ οι Ευρωπαίοι και το ΝΑΤΟ – Καταιγιστικές γεωπολιτικές εξελίξεις
- Απίστευτες εικόνες από Άνω Γλυφάδα: Χείμαρροι οι δρόμοι παρασύρουν ΙΧ – Δείτε βίντεο
- Πλημμύρισε ο ηλεκτρικός: Εκτός λειτουργίας προσωρινά οι σταθμοί Μοσχάτο και Καλλιθέα
- Άφωνοι οι αρχαιολόγοι στην Ινδονησία με σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκαν οι αρχαιότερες βραχογραφίες στον κόσμο
- Γροιλανδία: Η διαβεβαίωση Τραμπ ότι δεν σκοπεύει να καταφύγει στη χρήση βίας είναι θετική, σύμφωνα με τον Δανό ΥΠΕΞ
Κύρια Θέματα









