ΠΟΛΕΜΟΣ ξανά στα Βαλκάνια;;; Οι Γερμανοί ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ τους Σέρβους: «Αποφασίστε! Ευρωπαϊκή Ένωση ή Ρωσία»

Θα βομβαρδίσουν ξανά το Βελιγράδι;;; Τι μεταδίδει το Reuters...

Η Σερβία πρέπει να αποφασίσει εάν θα συμμαχήσει με την Ρωσία ή την ΕΕ, δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος στο Reuters την Τρίτη. Ενώ το Βερολίνο έχει προειδοποιήσει το Βελιγράδι να μην κοιτάζει προς τα ανατολικά, η κυβέρνηση της χώρας παραμένει δύσπιστη για τις Βρυξέλλες και την Δύση.

«Η αναγκαιότητα μιας απόφασης γίνεται εντονότερη ενόψει των γεωπολιτικών εξελίξεων», είπε στους δημοσιογράφους ο ανώνυμος Γερμανός εκπρόσωπος. Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σύγκρουση στην Ουκρανία, για την οποία η Σερβία αρνείται να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία. Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο, το Βελιγράδι και η Μόσχα υπέγραψαν συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η ευθυγράμμιση με την στάση των Βρυξελλών για τις παγκόσμιες υποθέσεις αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνεται. Η Σερβία είναι υποψήφια για ένταξη από το 2009. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς παραβεί τη συμφωνία του με την Μόσχα και στραφεί προς την ΕΕ, η Γερμανία θα προσφέρει την υποστήριξή της, δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Reuters .

«Αν αποφασίσει να ακολουθήσει τον αντίθετο δρόμο, θα έχει αντίθετες συνέπειες», εξήγησε ο αξιωματούχος.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;; ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΟΒΑΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ;;; ΘΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ;;; ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ!!! ΜΠΑΙΝΕΙ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!! Η… πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων είναι ξανά έτοιμη να εκραγεί.

Από την Δευτέρα, άρχισε να εφαρμόζεται στο Κόσοβο η απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας. Το μέτρο αφορά περίπου 6.000 οχήματα τα οποία κυκλοφορούν κυρίως στο βόρειο Κόσοβο, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία. Τα οχήματα αυτά έχουν πινακίδες που εκδόθηκαν στην κεντρική Σερβία και δεν φέρουν το κρατικό διακριτικό RKS (Republic of Kosova).

Οι εκπρόσωποι των Σέρβων στο Κόσοβο διεμήνυσαν ότι δεν θα εφαρμόσουν την απόφαση αυτή και προειδοποίησαν ότι θα αποκλείσουν με οδοφράγματα οδικές αρτηρίες στο βόρειο Κόσοβο, εάν η αστυνομία προβεί σε κατασχέσεις οχημάτων.

photo pixabay/scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί