Πόλεμος Ουκρανία – Μπέρμποκ: «Σήμερα ξυπνήσαμε σε διαφορετικό κόσμο»

«Σήμερα ξυπνήσαμε σε έναν διαφορετικό κόσμο», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ καταδικάζοντας τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στη δέσμη κυρώσεων που έχουν ετοιμάσει η ΕΕ με τους διεθνείς εταίρους της.

Προειδοποίησε ακόμη ότι «αυτός ο πόλεμος στη γειτονιά μας» θα έχει συνέπειες και για τη Γερμανία, τονίζοντας ότι «αυτή δεν είναι η επιλογή που επιδιώκαμε, αλλά αν δεν δράσουμε τώρα, το τίμημα θα είναι αργότερα πολύ υψηλότερο».

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε σήμερα να δώσει στις απειλές του συνέχεια, με δράση. Μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, η Ρωσία παραβιάζει τους πιο στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικής τάξης. Η Ουκρανία δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί αυτή την αιματοχυσία», δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ και, απευθυνόμενη στον Ρώσο πρόεδρο, τόνισε: «Πρόεδρε Πούτιν, δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταστρέψεις το όνειρο των ανθρώπων στην Ουκρανία για ένα καλύτερο μέλλον». Δήλωσε δε πεπεισμένη ότι και στη Ρωσία υπάρχουν άνθρωποι που σήμερα ντρέπονται για την «ανενδοίαστη δολοφονία των αδελφών τους».

cnn greece

CNN Greece

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί