Πολεμικό κλίμα Ρωσίας/Δύσης: Αυτό είναι το βασικό σενάριο μέχρι στιγμής

Μέρα με την μέρα αυξάνεται ο κίνδυνος ενός πλήρους κλίμακας πολέμου! Ή τουλάχιστον αυτό λένε στον κόσμο

Ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας (RIAC) Ιβάν Τιμοφέεφ δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, σχετικά πρόσφατα, για την αυξανόμενη πιθανότητα ενός πλήρους κλίμακας πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Δύσης και για το βασικό σενάριο που επικρατεί αυτή την στιγμή! 

«Ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας δεν είναι δεδομένος, αλλά δυστυχώς, η πιθανότητα του αυξάνεται», είπε ο Timofeev και συνέχισε: «Μια επιλογή είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη άνοδος της αντιπαράθεσης μεταξύ μας. Στην ρίζα αυτού βρίσκεται το ζήτημα της Ουκρανίας, καθώς η Δύση συνεχίζει να παρέχει μεγάλης κλίμακας στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο».

Ο Timofeev προειδοποίησε για την αυξανόμενη πιθανότητα άμεσης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ:

“Πολλοί αξιωματούχοι, ιδιαίτερα στην Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν πει ότι μεμονωμένες στρατιωτικές μονάδες από χώρες του ΝΑΤΟ ενδέχεται να αναπτυχθούν στην Ουκρανία. Εάν λάβουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων, θα γίνουν νόμιμος στόχος του στρατού μας.

“Ας ελπίσουμε ότι αυτή η πιθανή κλιμάκωση περιλαμβάνει συμβατικά όπλα και όχι πυρηνικά όπλα. Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ ξοδεύει δέκα φορές περισσότερα από την Ρωσία για την άμυνα. Είναι σίγουρα ένα επικίνδυνο σενάριο.”

Η Δύση έχει πλήρη επίγνωση αυτού του κινδύνου, πιστεύει ο ειδικός. “Η ηγεσία του ΝΑΤΟ έχει κάνει δηλώσεις ότι δεν θα σταλούν στρατεύματα στην Ουκρανία και αρκετοί πολιτικοί της ΕΕ έχουν πει ότι αυτό είναι αντιπαραγωγικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ενωμένοι στο θέμα“, τόνισε ο Τιμοφέεφ.

“Όσον αφορά την Ρωσία, πρέπει να λάβουμε υπόψη κάθε πιθανό σενάριο. Έχουμε την ικανότητα να αποτρέψουμε αυτές τις απειλές”, τόνισε ο επικεφαλής της RIAC. «Ωστόσο, ένα τέτοιο σενάριο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά σε όλους», πρόσθεσε.

Βασικό σενάριο

Ο Timofeev επεσήμανε ότι το βασικό σενάριο, αυτή την στιγμή είναι ότι η Δύση θα συνεχίσει να βοηθά ενεργά την Ουκρανία μέσω προμηθειών όπλων και εξοπλισμού. «Η Δύση θα συνεχίσει επίσης να εργάζεται για τον περιορισμό και την απομόνωση της Ρωσίας», σημείωσε, προσθέτοντας: «Αυτές οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ μας μπορεί να υπάρχουν για δεκαετίες», χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο πλήρους κλίμακας πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Δύσης!

Άλλωστε, ήδη το πολεμικό κλίμα στην Ουκρανία έχει μεταφερθεί ακόμα και στην Κορέα εμπλέκοντας όλο και περισσότερες δυνάμεις σε αυτό!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί