Ο ηθοποιός υποδύεται τον βετεράνο, δικηγόρο Στιούαρτ Κάουτς. Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του φυλακισμένου στο Γκουαντάναμο, Mohamedou Ould Slahi, ο οποίος ήταν ύποπτος για τη διοργάνωση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και πέρασε 14 χρόνια στο κέντρο κράτησης, χωρίς να του απαγγελθούν καταγγελίες, μέχρι την απελευθέρωσή του το 2016.
Μιλώντας στην εφημερίδα «The Independent», ο ηθοποιός εξήγησε την αμφιλεγόμενη σχέση της Αμερικής με το Γκουαντάναμο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας τελικά ότι πιστεύει πως ήρθε ο χρόνος να κλείσουν οι φυλακές Γκουαντάναμο.
«Ήταν μια παγκόσμια τρομοκρατική πράξη σε μία ιδανική- μία ιδανική γεωπολιτικά ζωή για πολλά μέρη του κόσμου. Και φυσικά, είναι πιο οξεία – πιο οξεία στη Νέα Υόρκη, στις υπηρεσίες πληροφοριών, που φοβόταν ότι θα υπάρξει και άλλη επίθεση», είπε για το πολιτικό κλίμα του 2001. «Ότι θα δηλητηριάζονταν το νερό, ο αέρας. Τόσο πολύς φόβος».
Ωστόσο ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εκείνη την εποχή είχαν δεχτεί μεγάλη πίεση να σταματήσουν μία νέα επίθεση, η οποία θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση των πολιτών. Ωστόσο δύο δεκαετίες αργότερα, είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της.
«Αισθάνομαι πολύ έντονα ότι το Γκουαντάναμο δεν έχει θέση στον κόσμο μας», τόνισε ο Κάμπερμπατς.
Όταν ρωτήθηκε εάν ελπίζει ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του να κλείσει τη φυλακή μετά από μια διαδικασία αναθεώρησης που ξεκίνησε υπό τη διοίκηση του Ομπάμα, ο Κάμπερμπατς είπε: «Ελπίζω. Θα τον παρακαλέσω. Είναι μια τεράστια δαπάνη. Είναι η πιο ακριβή φυλακή στη Γη. Και ποια είναι τα αποτελέσματα; Πού είναι οι διώξεις;… είναι ένα πραγματικά επικίνδυνο, περιττό και αναποτελεσματικό μέρος, νομίζω, και αρκετοί άνθρωποι έχουν υποφέρει εκεί».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν προειδοποιεί ότι δεν θα επιδείξει “καμία αυτοσυγκράτηση” στην περίπτωση μιας νέας επίθεσης
- «Ανάκληση των Patriot και επιστροφή στην Ελλάδα των Ελλήνων στρατιωτικών», ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
- Μαρινάκης: Η αμυντική διάταξη της χώρας δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση
- Ρωσία για TurkStream: Η εντατικοποίηση των ουκρανικών επιθέσεων απειλεί τις διαδρομές εξαγωγών αερίου
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά – Κακουργηματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα
- Σ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση επιλέγει μέτρα περιορισμένης εμβέλειας για να βγει από την υποχρέωση»
- Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση καλλωπισμού του άξονα της Δ. Γούναρη – Σβήνονται γκράφιτι, καθαρίζεται ο δημόσιος χώρος
- Υπ. Πολέμου ΗΠΑ: «Οι αχάριστοι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να μας ευχαριστούν για το Ιράν» – Vid
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτη την ελληνική κτηνοτροφία απέναντι στις επιζωοτίες
- Τ. Θεοδωρικάκος για πλαφόν: «Αναγκαίο για την προστασία από την αισχροκέρδεια» – Μέχρι πότε θα διαρκέσει









