Όπως σημειώθηκε, οι δυτικές ελίτ, με την βοήθεια των υπηρεσιών πληροφοριών τους, προσπαθούν να εμποδίσουν την ανάδυση μιας νέας αρχιτεκτονικής διεθνών σχέσεων βλάπτοντας τους γεωπολιτικούς αντιπάλους τους και εδραιώνοντας τον έλεγχο επί των συμμάχων και των εξαρτώμενων χωρών. Αυτή την εκτίμηση έκανε ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ σε συνεδρίαση του Συμβουλίου των Επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφαλείας και των Υπηρεσιών Πληροφοριών της CIS (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) στην Σαμαρκάνδη, σύμφωνα με το TASS.
Ο Διευθυντής της FSB σημείωσε ότι η Δύση χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις αντικειμενικές διαδικασίες δημιουργίας μιας νέας αρχιτεκτονικής διεθνών σχέσεων που βασίζεται σε γνήσιες αρχές κυρίαρχης ισότητας, μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, αδιαίρετης ασφάλειας και σεβασμού των εθνικών συμφερόντων κάθε κράτους.
Ο Μπόρτνικοφ τόνισε ότι η αυξανόμενη απαίτηση από τις χώρες με παγκόσμια πλειοψηφία για μια ενωτική ατζέντα, η οποία προωθείται επί του παρόντος από οργανισμούς όπως ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης και οι BRICS, αντιμετωπίζεται από τους ευρωατλαντικούς ηγετικούς κύκλους με ένοπλες συγκρούσεις, επιθετική προπαγάνδα, πολέμους κυρώσεων, έγχρωμες επαναστάσεις, διεθνή τρομοκρατία και θρησκευτικό και πολιτικό εξτρεμισμό. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ διαδραματίζουν βασικό συντονιστικό και οργανωτικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.
«Με την βοήθεια της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών, οι δυτικές ελίτ ακολουθούν μια στοχευμένη πορεία δράσης που στοχεύει στην υπονόμευση των γεωπολιτικών αντιπάλων τους και, ταυτόχρονα, στην εγκαθίδρυση πλήρους ελέγχου επί των συμμάχων και των εξαρτώμενων κρατών τους», σημείωσε.
Θα καταφέρει η διεθνιστική τάξη πραγμάτων να εμποδίσει την ανάδυση ενός νέου κόσμου ή θα την επιτρέψει, καταπολεμώντας την όπως μπορεί, και μετά θα προσπαθήσει τον ελέγξει;
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λιμάνι Πειραιά: Κατασχέθηκαν πάνω από 38 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες – Δείτε βίντεο
- Ο Αντρέα Μποτσέλι στον Λευκό Οίκο: Έκανε… καντάδα στον Τραμπ λίγο πριν συναντήσει τον Ζελένσκι, vid
- Ισραηλινός όμηρος έφαγε σοκολάτα μετά από δύο χρόνια – Viral το βίντεο με την αντίδρασή του
- Μπορεί να μην υπάρχουν “λεφτόδεντρα”, αλλά επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μόλις βρήκαν χρυσό μέσα σε αυτά
- Τι θα γίνει με τους Τόμαχοκ; Ο Τραμπ απάντησε μπροστά στον Ζελένσκι
- Προσλήψεις 150 ατόμων στο Πυροσβεστικό Σώμα
- Θεσσαλονίκη: Αθώοι ένορκος και μάρτυρας για φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μέσα στα δικαστήρια
- Ο Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις καθώς υποδεχόταν τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
- O 6χρονος που σπάει τα ρεκόρ: Σε ένα μόλις λεπτό αναγνώρισε έργα των Μότσαρτ, Σοπέν, Βιβάλντι, vid
- Διευκρινίσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ΒΟΑΚ