Ποιές κυρώσεις; Η Ρωσία αυξάνει τις εξαγωγές σιταριού

H Ρωσία ανακοίνωσε αύξηση των εξαγωγών στα σιτηρά για το μήνα Απριλίο


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Έλενα Τιουρίνα, διευθύντρια του τμήματος της Ρωσικής Ένωσης Σιτηρών της Ρωσίας:

“Τον Απρίλιο εξήχθησαν 3,1 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών, συμπεριλαμβανομένων 2,6 εκατομμυρίων τόνων σιταριού, 135.000 τόνων κριθαριού και 363.000 τόνων καλαμποκιού. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, οι προμήθειες σιτηρών αυξήθηκαν κατά 33% και αν προστεθεί και το σιτάρι η αύξηση ανέρχεται στο 36%. Οι ημερήσιες αποστολές σιταριού τον Απρίλιο ανήλθαν σε 87.000 τόνους έναντι 62.000 τόνων τον Μάρτιο”.


Η Τιουρίνα έδωσε στοιχεία και για τις χώρες που απορροφούν τις μεγαλύτερες ποσότητες σιτηρών και πρώτη στη λίστα είναι η Τουρκία.


Η Τουρκία μάλιστα είναι ο πιο ενεργός αγοραστής ρωσικού σιταριού τον Απρίλιο με περίπου 1 εκατομμύριο τόνους.

Ακολούθησε το Ιράν με 520 χιλιάδες τόνους:

“Δεν υπάρχουν προβλήματα με τις εξαγωγές κριθαριού και καλαμποκιού. Οι αποστολές κριθαριού μέχρι το τέλος της σεζόν μπορεί να ανέλθουν σε περίπου 1 εκατομμύριο τόνους, καλαμποκιού – 2,4 εκατ. τόνους”.

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί