Πιο αναλυτικά, το κόστος του πολέμου αγγίζει μέχρι στιγμής τα 565 δις δολάρια με τόσες να είναι οι απώλειες της ουκρανικής οικονομίας λόγω του πολέμου. Η Ουκρανή υπουργός υπολογίζει ότι έχουν καταστραφεί περίπου 8.000 χλμ. οδικού δικτύου, δεκάδες σιδηροδρομικοί σταθμοί, γέφυρες, λιμένες, αεροδρόμια, ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα κ.α.
Από τα παραπάνω:
-119 δις δολάρια αφορούν τις υποδομές που προαναφέρθηκαν του ουκρανικού κράτους
-112 δις δολάρια εκτιμώνται οι απώλειες λόγω της κατακόρυφης πτώσης του ΑΕΠ της χώρας λόγω του πολέμου
-90,5 δις δολάρια θεωρείται ότι είναι μέχρι στιγμής οι ζημίες στους Ουκρανούς πολίτες δηλαδή, περιουσιακά στοιχεία, όπως οικίες, κτίρια, αυτοκίνητα κτλ.
-80 δις δολάρια επιπλέον έχουν απωλέσει οι επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα λόγω του πολέμου, άμεσα ή έμμεσα
-54 δις δολάρια έχουν χαθεί λόγω των άμεσων επενδύσεων που ήταν να πραγματοποιηθούν στη χώρα και οι οποίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου.
Τα παραπάνω νούμερα είναι δυσθεώρητα και ίσως η εκτίμηση είναι πιεσμένη προς τα πάνω αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία οικονομικά έχει ήδη οδηγηθεί 40 χρόνια πίσω τουλάχιστον και ακόμα ο πόλεμος είναι εν εξελίξει πράγμα που σημαίνει ότι τα ποσά αυτά θα αυξηθούν αφού καθημερινά οι καταστροφές στο ουκρανικό έδαφος αυξάνουν με τους Ρώσους σταδιακά να στοχεύουν επιπλέον υποδομές συγκοινωνιών, καυσίμων και τηλεπικοινωνιών στη δυτική Ουκρανία μακριά δηλαδή από τα διάφορα μέτωπα του πολέμου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









