Πλημμύρες στο Σίδνεϊ: Προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης και διασώσεις(vid)

Οι κάτοικοι σε περιοχές του Σίδνεϊ που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες έχουν παροτρυνθεί να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για ζημιές σε δρόμους και υποδομές από τις μέρες της έντονης βροχόπτωσης.

Περίπου 600 άνθρωποι σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της κοιλάδας Hawkesbury-Nepean έλαβαν προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης να φύγουν καθώς ο ποταμός στο βορειοδυτικό Σίδνεϊ ανέβηκε πάνω από μέτρια επίπεδα τη νύχτα της Παρασκευής.

Πάνω από δώδεκα άνθρωποι διασώθηκαν από τις πλημμύρες

Περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι διασώθηκαν από τις πλημμύρες σε όλο το Σίδνεϊ, ενώ οι προειδοποιήσεις εκκένωσης εξακολουθούν να ισχύουν.

Η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της NSW είπε ότι ο ποταμός Hawkesbury κορυφώθηκε σε μέτρια στάθμη – ελαφρώς κάτω από το επίπεδο της μεγάλης πλημμύρας των 10,5 μέτρων – στο North Richmond λίγο μετά τις 8 το πρωί του Σαββάτου.

Η κορύφωση της πλημμύρας δεν είχε φτάσει ακόμη στο Windsor στις 4 μ.μ. του Σαββάτου. Ωστόσο, η γέφυρα του Windsor έχει παραμείνει ανοιχτή. Τα νερά της πλημμύρας αναμένεται να κορυφωθούν σε μέτρια επίπεδα στην περιοχή αυτή αργότερα το Σάββατο.

Ο Αναπληρωτής Επίτροπος της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της NSW, Deb Platz, δήλωσε ότι, αν και προβλέπεται περιορισμένη βροχόπτωση το Σάββατο, ημέρες με επίμονες βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν επικίνδυνες επιπτώσεις στις υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων. Είπε ότι τα πληρώματα θα ξεκινήσουν την εκτίμηση των ζημιών μόλις υποχωρήσουν τα νερά της πλημμύρας.


«Προτεραιότητά μας είναι να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό», είπε.

Το Γραφείο Μετεωρολογίας της NSW εξέδωσε προειδοποίηση για μέτριες πλημμύρες στον ποταμό Hawkesbury στο North Richmond και στο Windsor, και μικρές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Nepean στο Penrith, στα δυτικά του Σίδνεϊ, περίπου στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου. Ανέφερε επίσης ότι μικρές πλημμύρες είναι επίσης πιθανές κατά μήκος του ποταμού Hawkesbury στο Sackville αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Γέφυρα του Ρίτσμοντ και η γέφυρα Γιαραμούντι στο βορειοδυτικό Σίδνεϊ παρέμειναν κλειστές το απόγευμα του Σαββάτου. Η γέφυρα Menangle και η γέφυρα Cobbitty στα νοτιοδυτικά της πόλης άνοιξαν ξανά.

Το γραφείο είχε υποβαθμίσει μια προηγούμενη προειδοποίηση για μεγάλες πλημμύρες στο Βόρειο Ρίτσμοντ μετά από έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε την έκχυση του φράγματος Warragamba το πρωί της Παρασκευής.

Το Σάββατο, το γραφείο είπε ότι δεν προβλέπονται περαιτέρω σημαντικές βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες.

Το φράγμα παρέχει το 80 τοις εκατό του πόσιμου νερού του Σίδνεϊ και η απελευθέρωση νερού για τη μείωση των επιπέδων αποθήκευσης και τον μετριασμό των πλημμυρών πριν από τις προβλεπόμενες βροχοπτώσεις δεν επιτρέπεται.

Ο υπουργός Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης Τζιχάντ Ντιμπ είπε ότι ενώ οι συνολικές βροχοπτώσεις ήταν λιγότερες από προηγούμενες μεγάλες πλημμύρες, οι επιπτώσεις ήταν σημαντικές.

«Το γεγονός είναι ότι τα φράγματα μας είναι γεμάτα, οι πλωτές οδοί μας είναι γεμάτες και τα εδάφη μας είναι κορεσμένα», είπε.

«Έτσι η επίδραση της βροχής που έχουμε ανά πάσα στιγμή έχει πολύ πιο βαθιά επίδραση».

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί