Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη: Πώς Θαλάσσιο λιοντάρι το “έσκασε” από την πισίνα του! (video)

Πέρασε πολύ καλά!

Ένα θαλάσσιο λιοντάρι στο ζωολογικό κήπο του Central Park απόλαυσε μια σύντομη γεύση ελευθερίας την Παρασκευή, όταν έκανε μια βόλτα στα νερά της πλημμύρας και κολύμπησε από το περίβλημα της πισίνας του καθώς η Νέα Υόρκη πλημμύριζε από καταρρακτώδη βροχή.

Το θαλάσσιο θηλαστικό “εξερεύνησε την περιοχή” κατά τη διάρκεια της αυτοσχέδιας κολυμβητικής εκδρομής του – αλλά δεν έφυγε από το χώρο της εγκατάστασης, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Wildlife Conservation Society, Jim Breheny, δήλωσε ότι το θαλάσσιο λιοντάρι «κατάφερε να κολυμπήσει έξω από την πισίνα του λόγω της πλημμύρας της πλατείας που προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στη Νέα Υόρκη σήμερα».

«Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου παρακολούθησε το θαλάσσιο λιοντάρι καθώς εξερευνούσε την περιοχή πριν επιστρέψει στο οικείο περιβάλλον της πισίνας και στην παρέα των άλλων δύο θαλάσσιων λιονταριών», συνέχισε.

«Τα επίπεδα του νερού έχουν υποχωρήσει και τα ζώα περιέχονται στο έκθεμά τους».

Το θαλάσσιο λιοντάρι δεν πέρασε ποτέ έξω από τα όρια του ζωολογικού κήπου, ο οποίος έκλεισε πριν από το μεγαλύτερο μέρος της βροχόπτωσης το πρωί.

«Το προσωπικό της φροντίδας των ζώων θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του καιρικού φαινομένου», πρόσθεσε.


Η Wildlife Conservation Society δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα ότι ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ, ο ζωολογικός κήπος του Σέντραλ Παρκ, ο Ζωολογικός Κήπος Κουίνς, ο Ζωολογικός Κήπος Prospect Park και το Ενυδρείο της Νέας Υόρκης ήταν κλειστά την Παρασκευή λόγω καιρικών συνθηκών.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, το Central Park είχε δεχθεί σχεδόν 6 ίντσες βροχής από την καταιγίδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς και η κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ κήρυξαν και οι δύο κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη και απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Μην επιχειρήσετε να ταξιδέψετε εκτός εάν φεύγετε από περιοχή που υπόκειται σε πλημμύρες ή υπό εντολή εκκένωσης», αναφερόταν σε προειδοποίηση για πλημμύρες.

Άγριες σκηνές πλημμύρας εκτυλίχθηκαν σε όλη την πόλη καθώς η καταιγίδα κινήθηκε στην περιοχή των τριών πολιτειών, μετατρέποντας τους τοπικούς δρόμους σε ποτάμια κατά την πρωινή ώρα αιχμής.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί