Πιθανός παγκόσμιος πόλεμος: Αυτή η χώρα θα πληγεί πρώτη στην Ευρώπη

Τι είπε Ρώσος διπλωμάτης

Σε περίπτωση κλιμάκωσης των στρατιωτικών εντάσεων μεταξύ του NATO και της Ρωσίας, η Φινλανδία θα είναι η πρώτη που θα υποφέρει. 

Την άποψη αυτή εξέφρασε πρόσφατα ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στην Βιέννη.

Συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς, δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Μόσχα δεν βλέπει κανένα όφελος για την Φινλανδία από την ένταξη στο ΝΑΤΟ!

Όπως δήλωσε:

«Έζησαν ήσυχα και ειρηνικά και ξαφνικά βρέθηκαν μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ως αναπόσπαστο μέρος της συμμαχίας. Αλλά είναι γείτονές μας, και Θεός φυλάξοι, αν υπάρξει κλιμάκωση, θα επηρεαστεί πρώτα απ’ όλα η ίδια η Φινλανδία».

Παραδοσιακά, η Ρωσία βλέπει την Φινλανδία ως «ουδέτερη και γενικά φιλική χώρα», τόνισε ο διπλωμάτης. Ωστόσο, η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ώθησε τη Ρωσία να λάβει αντίμετρα, ιδίως την εκ νέου ετοιμότητα των στρατιωτικών περιοχών της Μόσχας και του Λένινγκραντ. 

Ο διπλωμάτης χαρακτήρισε «σοβαρή πρόκληση» την υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Ελσίνκι, η οποία προβλέπει την στάθμευση αμερικανικών στρατευμάτων στην Φινλανδία.

Η Φινλανδία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2023.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί