Πιθανή επιχείρηση δολοφονίας της Simonyan! Σε «συναγερμό» η Ρωσία

Τι μεταδίδεται

Η αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ότι ζητά «μαζική δολοφονία παιδιών της Ουκρανίας» και «επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων». Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda, η δημοσιογράφος χαρακτήρισε αυτές τις κατηγορίες ως «απολύτως ανεπιφύλακτο ψέμα».

Όλο αυτό δείχνει πως ετοιμάζεται μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον της, αναφέρει το RT! Έχουν ήδη γίνει αρκετές απόπειρες δολοφονίας και το Κίεβο θέλει να προετοιμάσει το κοινό γι’ αυτές με αυτούς τους ισχυρισμούς, τονίζεται. Εάν γινόταν απόπειρα δολοφονίας εναντίον της, είπε από την πλευρά της η Σιμονιάν, το Κίεβο δεν θα ανακοίνωνε ότι σκότωσε «μια γυναίκα, μια δημοσιογράφο ή μια πολύτεκνη μητέρα», αλλά μάλλον «αυτή που είχε ζητήσει την δολοφονία παιδιών». Η Simonjan τόνισε ξανά ότι δεν είχε κάνει ποτέ τέτοιες δηλώσεις.

Όταν ρωτήθηκε αν πράγματι πίστευε ότι υπάρχει το σενάριο πιθανής επίθεσης εναντίον της, η δημοσιογράφος απάντησε ότι αυτό γνωρίζει. Ωστόσο, δεν θα κρυφτεί.

Η Simonyan είπε:

“Τι να κάνω; Βασίζομαι στον Θεό, όπως όλοι μας. Θα μπορούσα να κρυφτώ κάπου, να μετακομίσω σε εξωτικό μέρος, να ζήσω σε μια καλύβα, αλλά αυτό δεν μου ταιριάζει”.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει την Σιμονιάν για πολλά υποτιθέμενα «εγκλήματα», όπως εκκλήσεις για γενοκτονία, παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, πολεμοχαρείς δηλώσεις και δικαιολόγηση της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, καταγγελίες αυτού του είδους έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα κατά της Σιμονιάν.

Τον Ιούλιο του 2023, μέλη της νεοναζιστικής ομάδας Paragraph-88 συνελήφθησαν στην Μόσχα και την περιοχή Ryazan, τα οποία λέγεται ότι συμμετείχαν στην προετοιμασία απόπειρας δολοφονίας κατά της Simonyan και της δημοσιογράφου Xenia Sobchak. Οι συλληφθέντες είπαν ότι τους είχαν υποσχεθεί 1,5 εκατομμύριο ρούβλια ανά φόνο, που ισοδυναμεί με σχεδόν 15.000 ευρώ.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί