Πήραν φόρα στην Ουάσινγκτον. Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε πως μια εκεχειρία μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, η οποία ανακηρύχθηκε αυτή την εβδομάδα μετά από μια σύντομη κλιμάκωση, θα μπορούσε να επηρεάσει την ουκρανική σύγκρουση, εκφράζοντας την ελπίδα για ανανεωμένες ειρηνευτικές προσπάθειες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
Οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην σύγκρουση χτυπώντας ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μια εκεχειρία που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση της Ουάσινγκτον και τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη.
Σε συνέντευξή του στο CNBC την Τετάρτη, την οποία επικαλείται το RT, ο Witkoff δήλωσε ότι η εκεχειρία θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μοντέλο για την επίλυση άλλων συγκρούσεων: «Ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε κάποια πολύ, πολύ, πολύ καλά πράγματα που θα συμβούν στην επίλυση του ζητήματος Ρωσίας-Ουκρανίας».
Η Ρωσία έχει επικρίνει την αμερικανική βομβαρδιστική εκστρατεία, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη κλιμάκωση και παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι αυτές οι ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο περαιτέρω αποσταθεροποίησης της περιοχής.
Τι έχουν άραγε οι ΗΠΑ στο μυαλό τους; Να βομβαρδίσουν έδαφος, όπως συνέβη στο Ιράν;
Ο Witkoff φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμεσολάβηση για την κατάπαυση του πυρός μετά από μια σύντομη αλλά έντονη σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Έχει επίσης διαδραματίσει βασικό ρόλο στην έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία και η Ουκρανία επανέλαβαν τις απευθείας συνομιλίες στην Τουρκία τον περασμένο μήνα, αναβιώνοντας μια διπλωματική διαδικασία που είχε διακοπεί από το Κίεβο το 2022.
Η Ρωσία πάντως δεν είναι Ιράν και αν δεν πάρει αυτά που θέλει δεν πρόκειται να δεχτεί «καουμπόικες» παρεμβάσεις!
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-REUTERS POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









