• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πιο κοντά από ποτέ η διεθνής επέμβαση; Έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στους “Αγίους Τόπους”

Πιο κοντά από ποτέ η διεθνής επέμβαση; Έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στους “Αγίους Τόπους”

ΟΗΕ, Ρώσοι, ΜΚΟ και Άραβες πιέζουν για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Τώρα και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει ρίξει την προσοχή του πάνω σε όσα διαδραματίζονται στους “Αγίους Τόπους”.

Πιο συγκεκριμένα, η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Φατού Μπενσουντά, εκφράζοντας την ανησυχία της μετά από τα αιματηρά γεγονότα που εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες, είπε ότι θα διεξαχθεί έρευνα.

Η ίδια αποκαλυψε ότι ενδέχεται να διαπράττονται εγκλήματα πολέμου από Ισραήλ και Χαμάς, ενώ την απασχολεί η κλιμάκωση της βίας στις περιοχές.

«Αυτά είναι γεγονότα που εξετάζουμε πολύ σοβαρά», είναι οι δηλώσεις της σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τα όσα συμβαίνουν και υπενθυμίζω ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει έρευνα. Εξετάζουμε επίσης την εξέλιξη αυτών των γεγονότων».

Θυμίζουμε πως από τις μάχες ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής πάνω από 130 άτομα και έχουν τραυματιστεί αρκετοί εκατοντάδες.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κλιμάκωση γύρω από τα Ιεροσόλυμα από το 2014, όταν και οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν εισβάλει με τακτικό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας.