Τώρα και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει ρίξει την προσοχή του πάνω σε όσα διαδραματίζονται στους “Αγίους Τόπους”.
Πιο συγκεκριμένα, η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Φατού Μπενσουντά, εκφράζοντας την ανησυχία της μετά από τα αιματηρά γεγονότα που εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες, είπε ότι θα διεξαχθεί έρευνα.
Η ίδια αποκαλυψε ότι ενδέχεται να διαπράττονται εγκλήματα πολέμου από Ισραήλ και Χαμάς, ενώ την απασχολεί η κλιμάκωση της βίας στις περιοχές.
«Αυτά είναι γεγονότα που εξετάζουμε πολύ σοβαρά», είναι οι δηλώσεις της σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τα όσα συμβαίνουν και υπενθυμίζω ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει έρευνα. Εξετάζουμε επίσης την εξέλιξη αυτών των γεγονότων».
Θυμίζουμε πως από τις μάχες ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής πάνω από 130 άτομα και έχουν τραυματιστεί αρκετοί εκατοντάδες.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη κλιμάκωση γύρω από τα Ιεροσόλυμα από το 2014, όταν και οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν εισβάλει με τακτικό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα στήριξη στα δημόσια ΑΕΙ, με έκτακτη επιχορήγηση και 450 προσλήψεις
- Ισραήλ: Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα σε ξένους δημοσιογράφους χωρίς συνοδεία
- Ο Μακρόν δεν εγκρίνει τον τρόπο σύλληψης του Μαδούρο αλλά «είναι καλή είδηση για τους Βενεζουελάνους»
- Μακεδονία: Ανοιχτά για τα Θεοφάνεια τα μπλόκα των αγροτών, πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα
- Από τον Καναδά στην Ουκρανία: Αυτή διόρισε ο Ζελένσκι ως σύμβουλο οικονομικής ανάπτυξης
- Ταγιάνι – Ιταλία: «Η αμερικανική επέμβαση στην Βενεζουέλα, βάσει της απειλής που διέκριναν οι ΗΠΑ, είναι νόμιμη»
- O γιος του Μαδούρο καλεί τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο: “Θέλουν να μας δουν αδύναμους”
- Κίνα: Το εμπόριο και η Βόρεια Κορέα στην ατζέντα της επίσκεψης του Νοτιοκορεάτη προέδρου στο Πεκίνο
- Σ. Φάμελλος για λαϊκές αγορές: Η κυβέρνηση στέλνει τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ
- Ρωσία-Ιράν: Αυτό πρέπει να το γνωρίζει καλά ο Τραμπ άπαξ και επιχειρήσει νέα παρέμβαση









