Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε χθες Τρίτη ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει ειρήνη στην Ουκρανία, μόλις μερικά 24ωρα αφού ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις του ρώσου ομολόγου του.
Ο κ. Τραμπ απάντησε «νομίζω πως ναι», ερωτηθείς αν θεωρεί πως ο κ. Πούτιν θέλει πράγματι να κλειστεί ειρηνευτική συμφωνία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, χθες, την ημέρα που συμπλήρωσε εκατό ημέρες στην εξουσία.
«Νομίζω πως το όνειρό του ήταν να καταλάβει όλη την χώρα», αλλά «εξαιτίας μου, δεν θα το κάνει», ισχυρίστηκε στο πλαίσιο πίεσης προς το Κίεβο.
Ο Τραμπ αξιώνει το Κίεβο και η Μόσχα να κλείσουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και κατόπιν συμφωνία ειρήνης.
Αφότου επέστρεψε στην εξουσία τον Ιανουάριο, άρχισε θεαματική διαδικασία επαναπροσέγγισης με τη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν.
Ο Ρώσος ομόλογός του Πούτιν ανήγγειλε προχθές Δευτέρα μονομερή κατάπαυση του πυρός για τρεις ημέρες, από την 8η ως τη 10η Μαΐου, ώστε να συμπέσει με τους εορτασμούς για την 80ή επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας.
Ασκείται πίεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι, της οποίας η θητεία έχει λήξει, αλλά παραμένει στην εξουσία με αφορμή τον στρατιωτικό νόμο.
Πλέον στο Κίεβο αρκετές προσωπικότητες αρχίζουν και παραδέχονται την πραγματικότητα και πως η Ουκρανία ίσως πρέπει να παραχωρήσει εδάφη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
- Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
- Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
- Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
- Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
- Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
- Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
- Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
- Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ









