Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Βίκτορ Τόρες Φαλκόν ανακοίνωσε πως οι ένοπλοι εξαπέλυσαν την επίθεση το Σάββατο σε χρυσωρυχείο της εταιρίας Ποδερόσα στην περιφέρεια Λα Λιμπερτάδ του βορειοδυτικού Περού ενώ εννέα εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν.
Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των εργατών ενώ ακόμα όπως αναφέρεται, πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο χρυσωρυχείο. Ακολούθησε συμπλοκή με τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ τέσσερις μεταλλωρύχοι κρατήθηκαν όμηροι.
Στο χρυσωρυχείο, που βρίσκεται στην περιοχή Πατάς, έσπευσαν επίλεκτες δυνάμεις της περουβιανής αστυνομίας που κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, να συλλάβουν επτά δράστες και να κατασχέσουν τον οπλισμό τους.
Το υπουργείο Εσωτερικών του Περού ανακοίνωσε την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων στην Πατάς που θα πλαισιώσουν τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας ώστε να μπορέσουν καταπολεμήσουν τις εγκληματικές συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή.
(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης