Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, περισσότερες από 10 νέες αιτήσεις από διαφορετικές χώρες για ένταξη στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) ως παρατηρητής ή εταίρος διαλόγου εξετάζονται αυτή τη στιγμή από τον οργανισμό.
«Εξετάζονται αιτήσεις από περισσότερα από δώδεκα κράτη για ένταξη στον Οργανισμό Συνεργασίας του Σαγκάης ως παρατηρητές ή εταίροι διαλόγου», σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης, μεταξύ άλλων.
Κατά αυτόν, το κύριο πράγμα είναι ότι «όλοι όσοι επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Οργανισμό Συνεργασίας του Σαγκάης (SCO) μοιράζονται τις αξίες και τα ιδανικά του, είναι αφοσιωμένοι στην επιδίωξη μιας ανεξάρτητης, αυτάρκους πολιτικής και σε μια κοινή αναζήτηση λύσεων σε πιεστικά προβλήματα».