ζήτησαν σήμερα από τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα να παραμένουν στα σπίτια τους, ενώ κάλεσαν τις επιχειρήσεις να προτιμούν την τηλεργασία.
“Οι Μοσχοβίτες που είναι άνω των 65 ετών και οι νεότεροι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα δεν θα πρέπει να βγαίνουν πλέον από τα σπίτια ή τους κήπους τους”, έγραψε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν στον επίσημο ιστότοπό του.
Επίσης ζήτησε από τις ομάδες αυτές των πολιτών να περιορίσουν τις επαφές με τους συγγενείς τους, ζητώντας παράλληλα από αυτούς να αναλάβουν να κάνουν τα ψώνια των πιο ευπαθών ατόμων.
Επιπλέον ο Σομπιάνιν ζήτησε από τις επιχειρήσεις, που μπορούν να το κάνουν, να εφαρμόσουν ξανά την τηλεργασία. “Σας παρακαλώ και σας συνιστώ να υιοθετήσετε την τηλεργασία για όσο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού σας γίνεται”, τόνισε.
Από τα τέλη Μαρτίου ως τις αρχές Ιουνίου είχαν τεθεί σε ισχύ στη Μόσχα αυστηρά μέτρα καραντίνας, καθώς η πρωτεύουσα της Ρωσίας ήταν βασική εστία της covid-19 στη χώρα. Οι κάτοικοι της πόλης χρειάζονταν ειδική άδεια που να δικαιολογεί τις μετακινήσεις τους.
Έκτοτε οι αρχές εκτίμησαν ότι η κατάσταση σταθεροποιείται. Η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους παρέμενε υποχρεωτική, όμως οι έλεγχοι ήταν πιο σπάνιοι και το μέτρο δεν γινόταν ευρέως σεβαστό.
Χθες, Πέμπτη, καταγράφηκε στη Μόσχα ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων covid-19 από τα τέλη Ιουνίου, με 1.050 μολύνσεις. Η ρωσική πρωτεύουσα κατέγραψε επίσης αύξηση 30% στις νέες νοσηλείες την τελευταία εβδομάδα.
Μέχρι χθες, Πέμπτη, σε όλη τη Ρωσία είχαν καταγραφεί 1.128.836 κρούσματα κορονοϊού και 19.948 θάνατοι.
Τα σύνορα της χώρας, που έχουν κλείσει από τα τέλη Μαρτίου, έχουν ανοίξει μόνο για λίγες χώρες.
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- TikTok: Γιατί τυλίγουν το πόμολο της πόρτας με…αλουμινόχαρτο! vid
- Σύμβουλος Πούτιν: Οι Ευρωπαίοι θέλουν να στείλουν στρατό ΚΑΙ κατά του Τραμπ
- Ο Άραγκορν και το Elden Ring: Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε τα περίεργα ονόματα των παιδιών του
- Σε 48ωρο αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων προχωρούν από τις 12:00 παραγωγοί στα διόδια Μαλγάρων
- Συντάξεις: Πόσοι Έλληνες αποταμιεύουν για το μέλλον, σύμφωνα με έρευνα
- Ουκρανές αντιστέκονται στους στρατιωτικούς του Ζελένσκι, vid
- Βουλή: Aπόσυρση του νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις ζητά η αντιπολίτευση
- Μπλόκα Βοιωτίας: Ετοιμάζονται για αποκλεισμό και των παραδρόμων οι αγρότες
- Το Χ βρήκε τη λύση για την Γροιλανδία: Αυτήν την πριγκίπισσα πρέπει να παντρευτεί ο Μπάρον Τραμπ!
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αγγ. Συρίγος προσπαθεί να «μπαλώσει» την γκάφα Μητσοτάκη για τη “σύλληψη” Μαδούρο









