Περιμένουν ΣΥΡΡΑΞΗ! Οι ΗΠΑ ΕΚΚΕΝΩΝΟΥΝ την πρεσβεία τους στην Ουκρανία – Οι Ρώσοι φοβούνται ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

Θα πάρουν σχετικά αναίμακτα οι Ρώσοι τη μισή Ουκρανία;

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από το μη έκτακτο προσωπικό της πρεσβείας του στην Ουκρανία να αποχωρήσει.

Ως επίσημος λόγος της απόφασης αυτής παρουσιάζονται αναφορές για συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και την πιθανότητα «σημαντικής στρατιωτικής δράσης».

«Σήμερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε τους μη έκτακτους υπαλλήλους των ΗΠΑ στην πρεσβεία να αναχωρήσουν λόγω των συνεχιζόμενων αναφορών για συσσώρευση ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία, που υποδεικνύει ότι υπάρχουν πιθανότητες για σημαντική στρατιωτική δράση».


Σε νέα ανάρτησή της η πρεσβεία επεσήμανε πως «παρά τη μείωση της διπλωματικής αποστολής, ο πυρήνας της ομάδας παραμένει. Η προσηλωμένοι Ουκρανοί συνεργάτες μας και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το αμερικανικό προσωπικό ανά τον κόσμο, θα συνεχίσει τις άοκνες διπλωματικές προσπάθειες για την ασφάλεια, δημοκρατία και ευημερία της Ουκρανία».

Είχαν προηγηθεί νωρίετερα πληροφορίες πως και η Μόσχα πρόκειται τις αμέσως επόμενες ώρες να απομακρύνει διπλωμάτες από το Κίεβο.

Πιο συγκεκριμένα τόσο το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti όσο και το TASS επιβεβαιώνουν την οδηγία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για απομάκρυνση ορισμένων Ρώσων διπλωματών από την Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να επηρεαστούν οι βασικές λειτουργίες της πρεσβείας.

Παράλληλα έχουν υπάρξει εντολές για “βελτιστοποίηση” του διπλωματικού προσωπικού στο Κίεβο υπό τον φόβο προβοκάτσιας από τους δυτικούς και τους “θερμόαιμους” Ουκρανούς.

«Σε αυτήν την κατάσταση, στον απόηχο πιθανών προκλήσεων από το καθεστώς του Κιέβου ή τρίτων χωρών, έχουμε, πράγματι, αποφασίσει για κάποια βελτιστοποίηση του προσωπικού των ρωσικών υπερπόντιων αποστολών στην Ουκρανία. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρεσβεία και τα προξενεία μας θα συνεχίσουν να εκτελούν τις βασικές τους λειτουργίες.

Οι Αμερικανοί και Βρετανοί εταίροι μας , προφανώς, έχουν γνώση για ορισμένες βίαιες ενέργειες που προετοιμάζονται στην Ουκρανία που μπορούν να περιπλέξουν σημαντικά την κατάσταση ασφαλείας».

Μόλις χθες το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες που έγιναν την Πέμπτη στο Βερολίνο μεταξύ εκπροσώπων της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, δεν είχαν “κανένα αποτέλεσμα”.

Όλα δείχνουν πως μία σύρραξη στην Ανατολική Ουκρανία είναι θέμα χρόνου, τη στιγμή που ανοικτά πλέον ακόμα και ο πρόεδρος-μαριονέτα των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποιεί για το ξέσπασμα παγκοσμίου πολέμου με αφετηρία την Ουκρανία.

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί