Πατριάρχης Ρωσίας: Όσοι δεν υπηρετούν την χώρα είναι «εσωτερικοί εχθροί»

Ο προκαθήμενος της πανίσχυρης Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας χαρακτήρισε σήμερα τους Ρώσους που σταμάτησαν να υπηρετούν την πατρίδα «εσωτερικούς εχθρούς» και τον πατριωτισμό μια από τις «μέγιστες αρετές», μετέδωσε το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και έχει υποστηρίξει σθεναρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Σήμερα οι προσευχές μας απευθύνονται στην πατρίδα μας, την οποία ο Κύριος μπορεί να προστατεύει απ όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς, απ’ όλους εκείνους που δεν συσχετίζουν τις ζωές τους με την Ρωσία, οι οποίοι είναι έτοιμοι να κάνουν λεφτά στην Ρωσία, αλλά ποτέ δεν ήσαν έτοιμοι να υπηρετήσουν την πατρίδα», δήλωσε ο Κύριλλος στο κήρυγμα του, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

«Πρέπει να ενσταλάξουμε στον κόσμο, και μέσω του εκκλησιαστικού κηρύγματος την αγάπη για την πατρίδα, η οποία είναι η μέγιστη αρετή», δήλωσε στο κήρυγμα του, που απηύθυνε από τον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου που βρίσκεται εντός του κτιριακού συγκροτήματος του Κρεμλίνου στο κέντρο της Μόσχας.

Ο Κύριλλος δεν επεκτάθηκε αλλά οι επισημάνσεις του έδειξαν εν μέρει να στοχεύουν τους Ρώσους που αποφεύγουν την στρατολόγηση.

Ο Πούτιν συχνά χρησιμοποιεί την Ορθόδοξη Εκκλησία και τις πλούσιες παραδόσεις της για να ενισχύσει το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας και του πατριωτισμού μεταξύ των Ρώσων. Την περασμένη εβδομάδα παρέστη στην λειτουργία του Πάσχα κρατώντας ένα κερί και κάνοντας τον σταυρό του αρκετές φορές.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί