Μια νέα δημοσκόπηση μετά το debate από το YouGov που κυκλοφόρησε το Σάββατο διαπίστωσε ότι μόλις το 8% των ψηφοφόρων είπε ότι η προτίμηση της σούπερ σταρ της ποπ είναι «πολύ πιο πιθανή» να τους πείσει να ψηφίσουν υπέρ της Δημοκρατικής υποψήφιας Κάμαλα Χάρις για την προεδρία.
Μόλις το 8% των ψηφοφόρων είπε ότι είναι “πολύ πιο πιθανό” να επιλέξει την Κάμαλα Χάρις μετά την υποστήριξή της από την Τέιλορ Σουίφτ, αλλά το 20% είπε ότι είναι “πολύ λιγότερο πιθανό” να ψηφίσει υπέρ του Δημοκρατικής, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, το 66%, είπαν ότι η υποστήριξη της Σουίφτ δεν είχε καμία διαφορά στο πώς θα ψηφίσουν τον Νοέμβριο.
«Έκανα την έρευνά μου και έκανα την επιλογή μου», μοιράστηκε η βραβευμένη με Grammy καλλιτέχνιδα σε μια ανάρτηση στο Instagram με τους 283 εκατομμύρια ακολούθους της λίγο μετά το ντιμπέιτ της Τρίτης το βράδυ.
«Η έρευνά σας είναι δική σας και η επιλογή είναι δική σας».
Η πλειοψηφία — το 32% των ερωτηθέντων στη διαδικτυακή δημοσκόπηση — πιστεύει ότι η κίνηση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εκστρατεία της Χάρις, ενώ το 27% είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα έχει αντίκτυπο σε καμία περίπτωση.
Το 40% – σχεδόν 460 άτομα – είπε ότι η δημοφιλής σταρ της ποπ δεν πρέπει να μιλά δημόσια για την πολιτική. Το 38 τοις εκατό είπε ότι θα έπρεπε να κάνει δημόσιες τοποθετήσεις.
Το 66% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση είπε ότι δεν είναι Swifties, δηλαδή οπαδοί της Σουίφτ, ενώ το 28% ανέφερε ότι είναι θαυμαστές και το 6% αναγνωρίστηκαν ως το θαυμαστές της.
Η πλειοψηφία των «μεγάλων θαυμαστών» ήταν γυναίκες και εγγεγραμμένες Δημοκρατικοί.
Η προτίμηση της Σουίφτ οδήγησε σε “πλημμύρα” κίνησης στον ιστότοπο εγγραφής ψηφοφόρων vote.gov το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με αναφορές.
Ένας εκπρόσωπος είπε ότι 337.826 επισκέπτες επισκέφτηκαν το vote.gov αφού έκαναν κλικ σε έναν προσαρμοσμένο σύνδεσμο που μοιράστηκε η Σουίφτ στο Instagram.
Συνολικά, ενώ το 46% των ανθρώπων πίστευαν ότι η Χάρις κέρδισε τη συζήτηση στο ντιμπέιτ με ποσοστό 19% για τον Τραμπ, μόλις το 6% είπε ότι αυτό τους έκανε να επανεξετάσουν την ψήφο τους, ενώ το 76% είπε πως όχι, σύμφωνα με το YouGov.
photo: epa-epa
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έφτασε στην Αθήνα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Επιδόματα: Ο «χάρτης» των πληρωμών τη νέα εβδομάδα
- Ο Κινέζος πρόεδρος αναλαμβάνει τον ρόλο του… ειρηνοποιού στην κορεατική χερσόνησο
- Χαμός με βεντέτα που ξέσπασε στην Κρήτη! Νεκροί, τραυματίες και μπαράζ πυροβολισμών
- Κυβέρνηση για ΕΛΤΑ: Το κάθε κατάστημα με ελάχιστη κίνηση κοστίζει έως 150.000 ευρώ/χρόνο στον φορολογούμενο
- ΕΛΑΣ: Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια
- Το smartphone έγινε το νέο «πορτοφόλι» των Ελλήνων! Πληρώνουν τα πάντα «ανέπαφα»
- Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τρένο να συγκρούεται με φορτηγό σε διάβαση στην Ολλανδία!
- Παρέμβαση Σαμαρά για το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ
- Πηγές ΝΔ: Ξετυλίγεται το “πράσινο” κουβάρι του ΟΠΕΚΕΠΕ









