την επομένη των ευρωεκλογών, τις οποίες σηματοδότησε η ξεκάθαρη νίκη της ακροδεξιάς στη Γαλλία.
«Η νεολαία τη δίνει στο Εθνικό Μέτωπο» ( «La jeunesse emmerde le Front national»), αναφέρει το κάλεσμα σε διαδήλωση στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας), το οποίο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αιφνιδίασε χθες το βράδυ διαλύοντας τη γαλλική βουλή και προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά τον θρίαμβο στις ευρωεκλογές του Εθνικού Συναγερμού (Rassemblement national- RN, ακροδεξιά). Ο Εθνικός Συναγερμός εξασφάλισε το διπλάσιο ποσοστό ψήφων στις ευρωεκλογές σε σύγκριση με το κυβερνών κόμμα Αναγέννηση (31,36% έναντι 14,60%).
Το κάλεσμα για συγκέντρωση απευθύνθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της φοιτητικής ένωσης L’Union étudiante, με τη στήριξη των USL (Union syndicale lycéenne), Les Jeunes écologistes, Les Jeunes insoumis (ριζοσπαστική αριστερά) και της πανίσχυρης φοιτητικής ένωσης Unef, ανάφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης L’Union étudiante Ελεονόρ Σμιτ.
«Η ιδέα είναι να απευθύνουμε πρόσκληση για συγκέντρωση για να δείξουμε ότι η νεολαία απορρίπτει αυτό που συνέβη χθες με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών», υπογράμμισε η εκπρόσωπος.
Συγκεντρώσεις αναμένονται σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, όπως η Μασσαλία ή η Λιλ.
Η συνδικαλιστική ένωση CGT κάλεσε επίσης σήμερα, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου, «τον κόσμο της εργασίας να συμμετάσχει σε συνδικαλιστικές ενώσεις, να οργανωθεί, να πάρει μέρος σε όλες τις πρωτοβουλίες κινητοποιήσεων κατά της ακροδεξιάς και κατά της πολιτικής του Εμανουέλ Μακρόν, ξεκινώντας από το κάλεσμα των οργανώσεων νεολαίας για συγκέντρωση απόψε το βράδυ».
Σήμερα το πρωί, περίπου 100 νέοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το λύκειο Henri IV στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για την ακροδεξιά, τρεις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος. «Βρισκόμαστε εδώ για να πούμε ότι τασσόμαστε κατά της επιτυχίας του RN, κατά της απόφασης διάλυσης της βουλής που έλαβε ο Μακρόν, η οποία είναι επικίνδυνη», είπε στο AFP η Γιασίν, μια μαθήτρια λυκείου ηλικίας 17 ετών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ βάζει «φωτιά» στην γεωπολιτική – Προσκλήθηκαν Ελλάδα και Τουρκία
- Σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας
- Βουλγαρία: Από το πλαίσιο στην εφαρμογή, πώς η χώρα εφαρμόζει τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες
- Α. Διαμαντοπούλου για λιμάνια: Ζητά νέο θεσμικό πλαίσιο, με συνδυασμό δημοσίου, ιδιωτών και τοπικής αυτοδιοίκησης
- Μοσχοβίτες βοηθούν… ρομπότ να ξεκολλήσει από τα χιόνια, vid
- Ο Τραμπ σε χαλαρές στιγμές με την Ιβάνκα και την εγγονή του Κάι στη Φλόριντα, vid
- Με… διαδηλώσεις περιμένουν τον Τραμπ στο Davos: «Δεν είναι ευπρόσδεκτος»
- Τι λένε πως ανακάλυψαν οι Κινέζοι σχετικά με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα
- Νέα επιδείνωση του καιρού σήμερα: Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια
- Όταν κάνεις πεζοπορία 4 ώρες για να δεις…αυτήν την θέα! Επικό βίντεο









