Παρέμβαση Ρωσικού ΥΠΕΞ: Για αυτό αναγνωρίσαμε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα πήρε την απόφαση να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR) επειδή η κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή του Ντονμπάς, από την Ουκρανία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλά θύματα.

επειδή η κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή του Ντονμπάς, από την Ουκρανία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλά θύματα.

Σύμφωνα με την ίδια πλευρά, οι συμφωνίες με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ θα παραμείνουν σε ισχύ για 10 χρόνια, ενώ υπάρχει πιθανότητα επέκτασης για άλλα πέντε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ποδοπάτησε τα συμφωνηθέντα του Μινσκ. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατηγόρησε, παράλληλα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως έπαιξε προκλητικό ρόλο, μη λαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις της. Η Ρωσία εγγυάται την ασφάλεια των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, επεσήμανε ο ίδιος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε χθες νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο Δημοκρατιών, επικαλούμενος τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό των δύο περιοχών από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και την συστηματική αποτυχία του Κιέβου να τηρήσει το μέρος των συμφωνιών του Μινσκ.

sputnik

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί