το οποίο κατήγγειλε η Τεχεράνη ως ισραηλινή επίθεση, “να μην υπονομεύσει” τις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
“Ελπίζουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα γίνει ένα ‘δώρο’ στους διάφορους αντιτιθέμενους στη συμφωνία και δεν θα υπονομεύσει τις διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη”, επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.
Δηλώνοντας την “ανησυχία” της, η Μόσχα εκτίμησε ότι “αν κακόβουλες ενέργειες είναι η αιτία αυτού του περιστατικού, μια τέτοια πρόθεση αξίζει έντονη καταδίκη”.
Το υπουργείο δηλώνει “πεπεισμένο” ότι τα αίτια του περιστατικού θα αποτελέσουν αντικείμενο “ενδελεχούς έρευνας από το Ιράν”, χαιρετίζοντας την “έγκαιρη” και “επαγγελματική” αντίδραση των Ιρανών ειδικών.
Χθες, Κυριακή, το Ιράν ανακοίνωσε ότι το πυρηνικό συγκρότημα στη Νατάνζ, στο κεντρικό Ιράν, υπέστη ένα “ατύχημα” που χαρακτήρισε “τρομοκρατική” πράξη, και το οποίο προκάλεσε “διακοπή ρεύματος” αλλά κανέναν “θάνατο ή τραυματισμό ή μόλυνση”.
Η Τεχεράνη κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ, τον ορκισμένο εχθρό της, ότι βρίσκεται πίσω από τη φερόμενη ως επίθεση και υποσχέθηκε “εκδίκηση”.
Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε την ώρα που συνομιλίες είναι σε εξέλιξη στη Βιένη σε μια προσπάθεια επιστροφής των ΗΠΑ στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και άρσης των κυρώσεων που επέβαλε η Ουάσινγκτον κατά της Τεχεράνης μετά την αποχώρησή της από τη συμφωνία το 2018.
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









