• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παρέμβαση Μόσχας: Πάντα στο παιχνίδι ο παγκόσμιος πόλεμος – Μιλάμε με Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση Μόσχας: Πάντα στο παιχνίδι ο παγκόσμιος πόλεμος – Μιλάμε με Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είχαμε γράψει στο el.gr!

Μαζί με τον Τραμπ (ΕΔΩ) αντιδρά και η Ρωσία, στις πολιτικές της λεγόμενης Νέας Τάξης.

Χθες το el.gr είχε μεταδώσει το μήνυμα των διεθνιστών μέσω του Ο.Η.Ε., οι οποίοι ζητούσαν προώθηση της πράσινης οικονομίας εις βάρος της εκμετάλλευσης ορυκτού πλούτου, όπου η Ρωσία είναι μία από τις ισχυρότερες χώρες, αν όχι η ισχυρότερη.

 Μάλιστα στον τίτλο μας, είχαμε γράψει πως έπεται παρέμβαση Πούτιν.

Η παρέμβαση αυτή ήρθε, εν αρχή, από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών!

Σύμφωνα με το Russia Today, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Sergey Ryabkov, δήλωσε:

«Ο κορωνοϊός δεν έχει ενώσει τον πλανήτη. Αντίθετα, έχει αυξηθεί έντονα ο κίνδυνος συγκρούσεων σε μεγάλη κλίμακα, καθώς ορισμένοι σημαντικοί παίκτες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την κρίση, προκειμένου να ενδυναμώσουν τα χέρια τους.

Η μάχη για διεθνή κυριαρχία είχε ενταθεί πριν ξεκινήσει η πανδημία, αλλά δυστυχώς, ο κορωνοϊός δεν μπόρεσε να εκτονώσει αυτήν την διαδικασία, αντίθετα, την ενίσχυσε και την επιτάχυνε».

Μάλιστα ο Ryabkov παρουσίασε έκθεση σε σχέση με το μέλλον της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS:

«Βαθαίνουν οι διαιρέσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες – ίσως παγκόσμιες – διεθνείς συγκρούσεις, σε σχίσματα μεταξύ μεγάλων δυνάμεων. Η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου δεν έχει εξαλειφθεί.

Η στρατιωτική δύναμη παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στις διεθνείς σχέσεις. Οι κορυφαίοι παίκτες πρέπει να συνεργαστούν για να δοθεί διπλωματική απάντηση σε αυτήν την πρόκληση, άπαξ και θέλουν να αποφύγουν το χειρότερο σενάριο».

Με άλλα λόγια η Ρωσία προειδοποιεί πως για να βρεθεί σημείο επαφής και να επιτευχθεί στρατηγική συμφωνία, πρέπει κάποιοι «κορυφαίοι παίκτες» να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό για να ενδυναμώσουν την θέση τους (βλ. χθεσινή τοποθέτηση για  Ατζέντα 2030). Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτό, το σενάριο του πυρηνικού πολέμου είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι.

Η Μόσχα θα απαντήσει με πόλεμο, χαλώντας τα σχέδια για μονόπλευρη παγκόσμια εξουσία, κόντρα στην πολυπολικότητα που πρεσβεύει.

Την ίδια ώρα ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, μιλώντας με επιστήμονες, τόνισε πως θα συνεχίσει την συνεργασία με τις ΗΠΑ του Ν.Τραμπ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βιολογική επίθεση του κορωνοϊού. Μένει να δούμε αν οι διεθνιστές του ΟΗΕ και του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ λάβουν υπόψη τις απόψεις των δύο ηγετών της Δεξιάς, προκειμένου να επέλθει συνεννόηση.

ΦΩΤΟ eurokinissi