Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας, John Healey, αποκάλυψε πως η χώρα του επιδιώξει να στείλει… στρατό σε ουκρανικό έδαφος!
«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει βρετανικές δυνάμεις στο πεδίο στην Ουκρανία εάν διασφαλιστεί εκεχειρία»!!
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την ίδια μέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν στην ιστορική σύνοδο της Αλάσκας για το ουκρανικό.
Ωστόσο από ότι φαίνεται οι Βρετανοί είναι έτοιμοι να τορπιλίσουν κάθε συνομιλία για ειρήνη.
Ο Healey, έχοντας παρευρεθεί σε εκδήλωση για τον εορτασμό της 80ής επετείου της νίκης των συμμάχων επί της Ιαπωνίας στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τόνισε πως ο λεγόμενος «Συνασπισμός των Προθύμων» είναι έτοιμος να ξεκινήσει την «πρώτη μέρα» της κατάπαυσης του πυρός για να βοηθήσει στην εξασφάλιση της ειρήνης στην Ουκρανία.
«Υπό τις συνθήκες μιας κατάπαυσης του πυρός, είμαστε έτοιμοι να στείλουμε βρετανικές δυνάμεις στο έδαφος της Ουκρανίας», επέμεινε.
«Ο ρόλος της Βρετανίας είναι να υποστηρίζει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης και στις διαπραγματεύσεις, καθώς και να προετοιμάζεται, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, ηγούμενος 30 άλλων χωρών στον στρατιωτικό σχεδιασμό για μια κατάπαυση του πυρός και την εγκαθίδρυση διαρκούς ειρήνης μέσω αυτού που ονομάζουμε «συνασπισμό των προθύμων»
Ο ίδιος είπε ότι τα ερωτήματα σχετικά με το τι θα έκαναν οι βρετανικές δυνάμεις στην Ουκρανία σε περίπτωση νέας ρωσικής επίθεσης ήταν «υποθετικά», αλλά ήταν μια αρχή ότι «οποιεσδήποτε βρετανικές δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν εάν δεχθούν επίθεση».
«Τελικά, η ισχυρότερη αποτροπή κατά της επανεισβολής ή της ανασύνταξης και επανέναρξης της επιθετικότητάς της από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας είναι η δύναμη της Ουκρανίας», πρόσθεσε.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου