Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, πυροτεχνήματα εσωτερικού χώρου είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά το βράδυ του Σαββάτου σε ένα εστιατόριο της Μαδρίτης, χωρίς να υπάρξουν θύματα, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τους ιδιοκτήτες του καταστήματος.
«Το περασμένο Σάββατο, φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα καταστήματα του GLH Singular Restaurants», έγραψε σε ένα δελτίο Τύπου που εστάλη στο AFP ο όμιλος GLH, στον οποίο ανήκει το εστιατόριο Fanatico, που βρίσκεται στη διάσημη λεωφόρο Castellana, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.
«Μόλις εκδηλώθηκε η φωτιά έγινε αντιληπτή (από το προσωπικό) και τέθηκε υπό έλεγχο σε περίπου 8 δευτερόλεπτα με τη βοήθεια πυροσβεστήρων, χωρίς να επεκταθεί και η εστία παρέμεινε υπό έλεγχο», συνεχίζει το δελτίο Τύπου, το οποίο διευκρινίζει ότι «δεν υπάρχουν ούτε τραυματίες ούτε δομικές ζημιές στο κτίριο».
Σε ένα βίντεο που πρόβαλαν ισπανικά ΜΜΕ καταγράφεται το περιστατικό που σημειώθηκε σε αυτό το κατάστημα, γνωστό για τις ψυχαγωγικές παραστάσεις του κατά τη διάρκεια των γευμάτων, με θέμα το τσίρκο.
Δείτε το σχετικό video:
@informativost5 Una bengala provoca un incendio en el restaurante Fanático de Madrid solo 10 días después de la tragedia suiza en Crans-Montana #noticiastiktok #news #noticias ♬ sonido original – Informativos Telecinco
Στα πλάνα διακρίνεται μια κουρτίνα να παίρνει φωτιά τη στιγμή που πελάτες του εστιατορίου κρατούν πυροτεχνήματα εσωτερικού χώρου και τα κραδαίνουν στον ρυθμό της μουσικής, την ώρα που χορεύτριες παρουσιάζουν ένα σόου πάνω στο μπαρ.
Ένας σερβιτόρος αρπάζει πολύ γρήγορα έναν πυροσβεστήρα για να σβήσει τη φωτιά.
«Η GLH Singular Restaurants αποφάσισε να απαγορεύσει οριστικά τη χρήση των καπνογόνων και κάθε πυροτεχνικού μηχανισμού στο σύνολο των εγκαταστάσεών της, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την ασφάλεια των πελατών και εργαζομένων της», προστίθεται στο δελτίο Τύπου.
Αυτό το περιστατικό έλαβε χώρα προτού συμπληρωθούν δύο εβδομάδες από τη φονική πυρκαγιά στο μπαρ του χιονοδρομικού θέρετρου Κραν Μοντανά, με 40 νεκρούς, στην πλειονότητά τους ήταν έφηβοι και νέοι και 116 τραυματίες.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μυτιλήνη: Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων για τα κρούσματα αφθώδους πυρετού
- ΕΕ: Η Κάγια Κάλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο
- Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα το ΚΥΣΕΑ
- Ν. Δένδιας από το Μεσολόγγι: Αποτίουμε φόρο τιμής για τα 200 χρόνια από την Έξοδο
- «Εξοικονομώ»: 50 % περισσότερα νοικοκυριά στα προγράμματα αναβάθμισης – αλλαγής συσκευών
- Έπος: Δείτε τι έκαναν δύο τύποι σε παγωμένη λίμνη της Ρωσίας…ΒΙΝΤΕΟ
- Στ. Παπασταύρου: Συναντήσεις στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil για την ταχεία υλοποίηση των συμφωνιών
- Έβρος: Εννέα μαυρόγυπες νεκροί σε σύνολο 12 δηλητηριασμένων στη Δαδιά
- Και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κλειστές αύριο Δευτέρα στη Λέσβο
- Θεσσαλονίκη-34ο Money Show: Ο οδικός χάρτης του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο ημεριδας









