Παρακμή: 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι στην Γερμανία πλήττονται από την φτώχεια και τον αποκλεισμό

Αδιανόητοι αριθμοί

Οι Γερμανοί γίνονται φτωχότεροι. Η Γερμανία δεν κάνει αρκετά για την καταπολέμηση της φτώχειας, όπως σχολιάζεται. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από τη γενική πτώση του βιοτικού επιπέδου ως αποτέλεσμα των κυρώσεων στην Ρωσία και της απώλειας αγοραστικής δύναμης που προκλήθηκε από την αποτυχημένη ενεργειακή «πράσινη» μετάβαση, συνεχίζουν τα ρεπορτάζ.

Κατά την διάρκεια του τακτικού ελέγχου από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η Κίνα ήταν αυτή που επεσήμανε την κραυγαλέα κοινωνική ανισορροπία στην Γερμανία. 

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ένα υψηλό ποσοστό του γερμανικού πληθυσμού, το 21,7 τοις εκατό, κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό το 2023. Αυτό αντιστοιχεί σε 17,7 εκατομμύρια ανθρώπους. Το 14,3 τοις εκατό του πληθυσμού διέτρεχε άμεσο κίνδυνο φτώχειας. Το 6,9 τοις εκατό «επηρεάστηκαν από σημαντική υλική και κοινωνική στέρηση» το 2023.

Το ποσοστό όσων επλήγησαν από σημαντική υλική στέρηση αυξήθηκε κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες από 6,2 τοις εκατό μόνο το 2022. Σημαντική υλική στέρηση σημαίνει, για παράδειγμα, αδυναμία πληρωμής του ενοικίου. 

Οι Γερμανοί έχουν χάσει την αγοραστική τους δύναμη και το βιοτικό τους επίπεδο πέφτει. 

Ο κύριος λόγος για αυτό είναι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από την ΕΕ, τις οποίες η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση υποστηρίζει άνευ όρων. Σε αυτό προστίθεται η αποτυχημένη ενεργειακή πολιτική που επιβάλλει υψηλό κόστος και μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα στους Γερμανούς.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί