«προσεύχεται υπέρ των θυμάτων της άνανδρης τρομοκρατικής επίθεσης της Μόσχας» και ζήτησε από τον Κύριο «να μπορέσουν να μετανοήσουν οι καρδιές όσων θέτουν σε εφαρμογή και οργανώνουν απάνθρωπες πράξεις σαν και αυτές, οι οποίες προσβάλλουν τον Θέο».
Ο ποντίφικας υπενθύμισε την εντολή του Κυρίου «ου φονεύσεις».
Αναφερόμενος στην Ουκρανία, ζήτησε από όλους τους πιστούς να προσευχηθούν και τόνισε ότι «πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας της εντατικοποίησης των επιθέσεων».
«Σας παρακαλώ, ας μην ξεχάσουμε τη μαρτυρική Ουκρανία. Οι επιθέσεις κατά των υποδομών της χώρας, όχι μόνον προκαλούν νεκρούς και πόνο, αλλά συνεπιφέρουν και κίνδυνο μιας ακόμη μεγαλύτερης ανθρωπιστικής τραγωδίας», πρόσθεσε ο ποντίφικας.
Ο πάπας Φραγκίσκος, μετά από την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του Ευαγγελίου, κατά τη σημερινή λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, δεν διάβασε, όμως, την καθιερωμένη ομιλία του, λόγω κόπωσης που μπορεί να οφείλεται στην ίωση η οποία τον ταλαιπώρησε τις περασμένες ημέρες.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA-ANSA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Στη φυλακή τα τρία αδέλφια μετά την απολογία τους για το μακελειό στα Βορίζια
- Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει αύριο σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
- ΠΑΣΟΚ για διακοπή λειτουργίας μετρό Θεσ/νίκης: «Η κυβέρνηση παραδίδει έργα χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό»
- Σπάνιο θέαμα μια φορά στη ζωή: Βρέθηκε λευκό τσακάλι στην Τριφυλία της Μεσσηνίας
- Πρόβατο που φοράει…πάνες κάνει βόλτα με επιβατικό τρένο υψηλής ταχύτητας! vid
- Κέρκυρα: Καταιγίδες πλήττουν το νησί – Κατέρρευσε τοιχίο και καταπλάκωσε αυτοκίνητα
- Μυστηριώδες σπάνιο μωβ θαλάσσιο σαλιγκάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Καλιφόρνια
- Ένα εκπληκτικό φαινόμενο: Ο ήλιος που δύει διαπερνά μια φυσική “αψίδα” δημιουργώντας κάτι μοναδικό, vid
- ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά την εξίσωση της αναλογίας μεταξύ δαπανών εργασίας και υλικών στο 50%-50%
- Ανακαλύφθηκε κρατήρας αστεροειδούς πλάτους 9 χιλιομέτρων κάτω από τον πυθμένα του Ατλαντικού









