• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παντού ένταση!!! Χάος στο Νέο Δελχί της Ινδίας – Συμπλοκές αγροτών-αστυνομίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Παντού ένταση!!! Χάος στο Νέο Δελχί της Ινδίας – Συμπλοκές αγροτών-αστυνομίας (ΒΙΝΤΕΟ)

DELHI

Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι Ινδοί αγρότες ξεχύθηκαν στην πρωτεύουσα του Νέου Δελχί σήμερα Τρίτη καθώς χρησιμοποίησαν τα τρακτέρ τους για να χωρίσουν τα οδοφράγματα, αναγκάζοντας την αστυνομία να ρίξει δακρυγόνα προκαλώντας μια χαοτική κατάσταση για ένα γεγονός που είχε ήδη θεωρηθείς άμεση πρόκληση για τη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους New York Times, oι αγρότες που διαμαρτύρονταν για τους νέους νόμους της Ινδίας σχετικά με τα αγροκτήματα αναμενόταν να ξεκινήσουν μια πομπή τρακτέρ μέσω της πόλης το μεσημέρι την τοπική ώρα, για να αποτρέψουν παρεμβολές με εορτασμούς που γιορτάζουν τις διακοπές της Ημέρας Δημοκρατίας της Ινδίας στο κεντρικό Δελχί. Όμως οι αγρότες άρχισαν να διαλύουν τα οδοφράγματα νωρίς περίπου δύο ώρες εν μέσω προφανής σύγχυσης μεταξύ των διαδηλωτών.

Η διαμαρτυρία είχε ήδη απειλήσει με αναβολή την 72η ετήσια γιορτή της έναρξης του Συντάγματος της Ινδίας. Ο πρωθυπουργός Ναρίντερ Μόντι επέβλεψε μια πλούσια παρέλαση από τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έδειξαν σουρεαλιστικές σκηνές του κ. Modi που χαιρετούσαν αξιωματικούς ενώ ξέσπασε το χάος σε διάφορα μέρη της πόλης λίγα μόλις μίλια μακριά. Μέχρι το μεσημέρι, τουλάχιστον ένα άτομο είχε πεθάνει..

Σύμφωνα με χρήστες του διαδυκτίου το ιντερνετ είχε ανασταλεί σε περιοχές της πρωτεύουσας.

\

ΠΗΓΗ: SigmaLive