Πάνω από 20 οι τραυματίες μετά τον Ισχυρό Σεισμό 6 ρίχτερ στην Τουρκία- Αισθητός σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη -ΒΙΝΤΕΟ

Πάνω από 20 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός από τον σεισμό των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «χτύπησε» τα ξημερώματα την Τουρκία

Tις «πληγές» που άνοιξε ο σεισμός μεγέθους -σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές- 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μετρά η γειτονική χώρα, καθώς όπως έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, 22 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί με τον έναν εξ αυτών να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο σεισμός, που ήταν σχεδόν επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος κάπου δέκα χιλιομέτρων, σημειώθηκε στις 04:08 (τοπική ώρα· 03:08 ώρα Ελλάδας). Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στην επαρχία Ντουτζέ της Μαύρης Θάλασσας και ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, σύμφωνα με την AFAD και έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη και στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Ο δήμαρχος της πόλης Ντουτζέ, ο Φαρούκ Εζλού, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk πως πολλοί κάτοικοι πανικοβλήθηκαν. Σεισμολόγοι έχουν προειδοποιήσει τελευταία πως υπάρχει ενδεχόμενο ισχυρός σεισμός να πλήξει την Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με την τουρκική Πολιτική Προστασία (AFAD), ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμών. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,1 βαθμών, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) από την πλευρά του υπολόγισε ότι είχε μέγεθος έξι βαθμών.

reader/ scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί