Πάνω από 1.000 αξιωματούχοι της USAID ζητούν την κατάπαυση του πυρός στην Γάζα με επιστολή τους

Περισσότεροι από 1.000 αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή καλώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής που εμφανίζεται. από το Reuters.

Η επιστολή είναι πιο πρόσφατη ένδειξη ανησυχίας εντός της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την ακλόνητη υποστήριξη του Προέδρου Τζο Μπάιντεν προς το Ισραήλ στην απάντησή του στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς που σκότωσαν 1.400 Ισραηλινούς, κυρίως πολίτες.

Η Ουάσιγκτον απέρριψε εκκλήσεις από Άραβες και Παλαιστίνιους ηγέτες και άλλους να ζητήσουν από το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεσή του στην ελεγχόμενη από την Χαμάς λωρίδα της Γάζας!

«Ως επαγγελματίες της ανάπτυξης, της δημόσιας υγείας και της ανθρωπιστικής βοήθειας, ανησυχούμε και απογοητευόμαστε από τις πολυάριθμες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, νόμους που στοχεύουν στην προστασία πολιτών, ιατρικού και προσωπικού των μέσων ενημέρωσης, καθώς και σχολείων, νοσοκομείων και χώρων λατρείας», αναφέρεται στην επιστολή.

Η επιστολή, που δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου, είχε τώρα συγκεντρώσει 1.029 υπογραφές από το προσωπικό της υπηρεσίας βοήθειας των ΗΠΑ. Τα ονόματα των υπογραφόντων είναι κρυμμένα, αλλά η επιστολή δείχνει ότι υπογράφηκε από αξιωματούχους σε πολλά από τα γραφεία του οργανισμού στην Ουάσιγκτον, καθώς και από αξιωματούχους που έχουν τοποθετηθεί σε όλο τον κόσμο.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί