ΠΑΝΙΚΟΣ στην Γερμανία: «Μας οδηγείτε σε ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ! Δεν πρέπει να εμπλακούμε σε αυτόν πόλεμο»

ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ το κλίμα στην Ευρώπη...

Σε μια συνέντευξη στο Der Spiegel την Παρασκευή, βρέθηκαν σε αντιπαράθεση η ειρηνίστρια και φεμινίστρια Alice Schwarzer και η πολιτικός του FDP και λομπίστρια όπλων Marie-Agnes Strack-Zimmermann, των οποίων οι θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία συγκρούονται!

Η Schwarzer έγραψε πρόσφατα μια ανοιχτή επιστολή στον καγκελάριο Olaf Scholz (SPD) μαζί με τους Martin Walser, Alexander Kluge, Harald Welzer και Co. για να εκφράσουν την ανησυχία τους για την παράδοση βαρέων όπλων.

Η Strack-Zimmermann τόνισε ότι ήθελε να δει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Είναι σημαντικό «ότι μετά από αυτόν τον πόλεμο δεν έχει πλέον την ευκαιρία να προσαρτήσει άλλες χώρες», είπε με την σοκαρισμένη ScHwarzer να της απαντά:

«Με αυτό που μόλις είπατε, έχετε προχωρήσει πολύ πιο πέρα ​​από την προστασία της Ουκρανίας. Χρησιμοποιείτε ρητορική για την οποία πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Με τόνους σαν τους δικούς σας, οδεύουμε προς την κλιμάκωση της σύγκρουσης και θα μπορούσαμε γρήγορα να καταλήξουμε σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό τότε δεν θα είναι χρήσιμο ούτε για την Ουκρανία».

Ακόμα περισσότερες φωνές δείχνουν να συμφωνούν με την Schwarzer! Σε συνέντευξή του στην Berliner Zeitung, ο καλλιτέχνης Serdar Somuncu μίλησε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα ενάντια στις παραδόσεις γερμανικών όπλων στην Ουκρανία και σε κάθε άλλου είδους γερμανική εμπλοκή στην ρωσο-ουκρανική σύγκρουση. Μάλιστα έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη της Γερμανίας.

«Η θέση μου είναι πολύ σαφής: η Γερμανία δεν πρέπει να εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο με κανέναν τρόπο λόγω της ιστορικής της ευθύνης, είτε προμηθεύοντας βαρέα όπλα είτε επιδεινώνοντας με άλλο τρόπο αυτή την σύγκρουση».

Δηλώνει δε συγκλονισμένος που οι άνθρωποι που ήταν υπέρ της ειρήνης ουρλιάζουν «πιο δυνατά» σήμερα ότι αυτή η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί με άλλο τρόπο παρά μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο!

«Αυτή η σύγκρουση, θα μπορούσε να είχε επιλυθεί πολύ νωρίτερα σε διπλωματικό επίπεδο. (…) Δείτε όμως τον ρόλο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ! Δεν νομίζω ότι οι παραδόσεις όπλων θα λειτουργήσουν», είπε.

Ο Somuncu είναι πεπεισμένος ότι η Δύση συνέβαλε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης αδιαφορώντας επανειλημμένα τα ρωσικά συμφέροντα και εξευτελίζοντας τον Ρώσο Πρόεδρο!

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί