Η Γαλλία χαιρέτισε σήμερα την υιοθέτηση ενός 18ου πακέτου ευρωπαϊκών κυρώσεων «χωρίς προηγούμενο» εναντίον της Ρωσίας και των υποστηρικτών της, το οποίο προβλέπει κυρίως μια μείωση της τιμής του ρωσικού πετρελαίου που επιτρέπεται να εξαχθεί.
«Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα υποχρεώσουμε τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια κατάπαυση του πυρός» στην Ουκρανία, στην οποία η Ρωσία εισέβαλε το 2022, έγραψε στο X ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό, χωρίς φυσικά να αναφέρει πως αιτία της έναρξης της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης ήταν η προώθηση του ΝΑΤΟ μέσω της Ουκρανίας κοντά στα ρωσικά σύνορα και οι σφαγές ρωσικού και όχι μόνο πληθυσμού από τους Ναζί του Κιέβου.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγραψε από την πλευρά της στο X: «Καλωσορίζω τη συμφωνία στο 18ο πακέτο κυρώσεών μας εναντίον της Ρωσίας. Χτυπάμε στην καρδιά της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας. Στοχεύουμε τον τραπεζικό τομέα της, τον τομέα της ενέργειας και τον στρατιωτικοβιομηχανικό τομέα της και περιλαμβάνουμε ένα νέο δυναμικό όριο πετρελαϊκών τιμών».
Αυτό που έχει αποδειχθεί πάντως στην πράξη είναι πως η Ευρώπη πλήττεται περισσότερο από τις κυρώσεις, πληρώνοντας ακριβότερα φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
Κατά αυτόν τον τρόπο φτωχοποιείται ο ευρωπαϊκός πληθυσμός.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παίρνει παράταση η πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας – Ποιοί θα έχουν απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ
- Πρώτη ματιά στην ταινία «ΜΕΛΑΝΙΑ»: Κυκλοφόρησε το πρώτο εντυπωσιακό τρέιλερ!
- Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρα παράσυρση 57χρονης πεζής από ΙΧ στον Εύοσμο
- Εκατοντάδες τρακτέρ στους δρόμους των Βρυξελλών
- Βενεζουέλα: Οι εξαγωγές πετρελαίου συνεχίζονται ομαλά, παρά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ
- Έδεσσα: Χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε 68χρονη γυναίκα μετά από φωτιά σε ισόγειο
- ΣΤΑΣΥ: Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μοναστηράκι – Ξεκινούν τεχνικές εργασίες στην πρόσοψη του κτιρίου του σταθμού
- Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για Καμπότζη και Ταϊλάνδη
- ΑΠΘ: Επείγον το ζήτημα της φοιτητικής στέγης σύμφωνα με πιλοτική έρευνα στους πρωτοετείς
- Όλα τα λάθη από την ταινία «Μόνος στο Σπίτι» αποκαλύπτονται σε viral βίντεο









