• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πανέτοιμοι για βιολογικό πόλεμο οι Ρώσοι – Ο κορωνοϊός διαλύει την Ευρωπαϊκή Ένωση (BINTEO)

Πανέτοιμοι για βιολογικό πόλεμο οι Ρώσοι – Ο κορωνοϊός διαλύει την Ευρωπαϊκή Ένωση (BINTEO)

Υπό έντονη αμφισβήτηση η ουσία ύπαρξης της Ένωσης, η οποία δεν βοηθά τα μέλη της...

Κορονοϊός και μεταναστευτικό έχουν προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Η Ιταλία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία με το ιταλικό σύστημα υγείας να έχει γονατίσει από το πλήθος των νοσούντων τον ιό, στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η Ισπανία, η Γαλλία έχει περιορίσει κάπως το πρόβλημα και οι Γερμανοί ακολουθούν ως συνήθως τη δική τους πολιτική.

Εν μέσω λοιπόν της υγειονομικής κρίσης η Γερμανία τις προηγούμενες μέρες είχε προχωρήσει σε κατάσχεση μασκών που προορίζονταν για Ιταλία, Αυστρία και Ελλάδα όταν έφτασαν στο έδαφός της από Κίνα ενώ απαγόρευσε και τις εξαγωγές παντός είδους υγειονομικού υλικού.  Οι κινήσεις αυτές προκάλεσαν σάλο μεταξύ των κυβερνήσεων των γειτονικών της Γερμανίας χωρών, οπότε η Γερμανία έδωσε τη δυνατότητα να νοσηλευθούν βαριά ασθενούντες από τον ιό σε δικά τους νοσοκομεία από τη γειτονική Αλσατία-Λοραίνη της Γαλλίας και απέστειλε υγειονομικό υλικό τελικά στην Ιταλία μετά τις κινήσεις Κίνας και Ρωσίας προς βοήθεια της Ιταλίας.

Η δε Ιταλία δέχθηκε βοήθεια σε προσωπικό και μέσα από Κίνα και Ρωσία σχεδόν άμεσα μετά το σχετικό της αίτημα. Η Κίνα απέστειλε γιατρούς, νοσηλευτές και υλικό και η Ρωσία στρατιωτικό προσωπικό του υγειονομικού μαζί με υλικό, θέμα που καλύψαμε χθές εδώ  και σήμερα φτάνει και το τελευταίο ρωσικό φορτίο προς την Ιταλία.

Συγκεκριμένα, επίλεκτη ομάδα Ρώσων στρατιωτικών από την μονάδα βιολογικού πολέμου, εξειδικευμένοι στην ιολογία και την επιδημιολογία, θα διεξάγει έρευνες στην πόλη Μπέργκαμο, λαμβάνοντας μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η αρχική πράξη των γειτονικών χωρών της Ιταλίας να μην αποστείλουν βοήθεια προκάλεσε δυσαρέσκεια κατά της Ένωσης στους Ιταλούς πολίτες σε σημείο που σε βιομηχανία στο Βενέτο κατέβηκε η σημαία της Ένωσης και υψώθηκε αυτή της Κίνας, ενώ δεν αποκλείεται να υψωθεί και εκείνη της Ρωσίας.

Το αντιευρωπαϊκό κίνημα ήταν ήδη ισχυρό στην Ιταλία και φαίνεται ότι μετά το πέρας της πανδημίας θα ενισχυθεί.

Εκτός των παραπάνω που αφορούν την πανδημία το μέτωπο του μεταναστευτικού δημιούργησε επιπλέον προστριβές με τη Γερμανία για άλλη μια φορά πρωταγωνιστή αφού έκανε τα στραβά μάτια απέναντι στην πολεμική και εκβιαστική κίνηση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας με τις χώρες του σκληρού δεξιού μπλόκ(Πολωνίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας, Αυστρίας) να δηλώνουν άμεσα τη στήριξή τους και να αποστέλλουν άμεσα προσωπικό. Μπορεί η Ελλάδα να μην καταφέρθηκε κατά της γερμανικής στάσης για προφανής λόγους αλλά όλοι οι υπόλοιποι την εξέθεσαν οπότε χαμήλωσε τους τόνους υποστήριξης απέναντι στην Τουρκία.

Να μην ξεχνάμε τέλος και το θέμα της Λιβύης όπου η Γερμανική θέση υπέρ της Τουρκίας πυροδότησε την άμεση αντίδραση της Ελλάδας η οποία κάλεσε το Χαφτάρ για ξεχωριστή συνεννόηση μαζί του  ενώ η Γαλλία και ο σκληρός αντιτουρκικός πυρήνας της Ένωσης τάχθηκε με τις γαλλικές θέσεις. Τελικά επιλέχθηκε από τη Γερμανία η κλασσική μέση οδός της εύθραυστης εκεχειρίας στη Λιβύη χωρίς όμως να εμποδίζεται πρακτικά η Τουρκία στην αποστολή υλικού και προσωπικού.

Μέσα σε 3 μήνες, από την αρχή του 2020 έχουν επέλθει σοβαρές συγκρούσεις συμφερόντων εντός της Ένωσης και αναμένεται σκληρό πόκερ και αντιδράσεις μεταξύ των κρατών μελών μετά το πέρας της πανδημίας.

ΦΩΤΟ screenshot

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •