Πάνε για «λουκέτο» οι ΗΠΑ; Οι άμεσες επιπτώσεις – Έμειναν λίγες ώρες μόνο…

Εκατομμύρια Αμερικανοί θα επηρεαστούν...

Νέα ψηφοφορία διεξάγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μεταξύ των ενδείξεων για κλείσιμο (shutdown) της κυβέρνησης που αρχίζει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (πρωί Κυριακής για την Ελλάδα).

Αντιμέτωπος με μια εξέγερση από άλλους σκληροπυρηνικούς Ρεπουμπλικάνους, ο πρόεδρος της Βουλής, Κέβιν Μακάρθι προσπαθεί να εξασφαλίσει συμφωνία για μια προσωρινή ανάπαυλα 45 ημερών.

Το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα), ο ΜακΚάρθι ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ένα σχέδιο παράτασης διάρκειας 45 ημερών. Αυτό θα κρατούσε ανοιχτές τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες έως ότου το Κογκρέσο μπορέσει να συμφωνήσει σε ένα νέο νομοσχέδιο χρηματοδότησης.

Θα περιλάμβανε χρηματοδότηση βοήθειας σε περίπτωση καταστροφών, αλλά όχι την εξωτερική βοήθεια των ΗΠΑ για την Ουκρανία, στην οποία επιμένουν οι Δημοκρατικοί.

ΜΜΕ στις ΗΠΑ μεταδίδουν πως ενδεχομένως να μην περάσει ούτε το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς τους Ουκρανούς.

Το τέταρτο «shutdown» την τελευταία δεκαετία, θα μπορούσε να επηρεάσει τα πάντα, από τα αεροπορικά ταξίδια μέχρι άδειες γάμου.

Οι περισσότεροι κρατικοί υπάλληλοι θα απολυθούν χωρίς αμοιβή και τα κρίσιμα προγράμματα διατροφής θα σταματήσουν.

Τα «shutdowns» λαμβάνουν χώρα όταν το Κογκρέσο δεν είναι σε θέση να εγκρίνει το περίπου 30% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού που πρέπει να εγκριθεί πριν από την έναρξη κάθε οικονομικού έτους την 1η Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια εν ενεργεία μέλη του στρατού και δεκάδες χιλιάδες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα είναι μεταξύ αυτών που θα εργάζονται, χωρίς αμοιβή από την ερχόμενη Δευτέρα.

Το κλείσιμο θα έχει επίσης άμεσο αντίκτυπο στο Ειδικό Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφής για Γυναίκες, Βρέφη και Παιδιά (WIC), το οποίο παρέχει βοήθεια σε είδη παντοπωλείου σε επτά εκατομμύρια εγκύους και νέες μητέρες.

Ένα παρατεταμένο κλείσιμο θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας (SNAP), ένα επίδομα παντοπωλείου γνωστό ως «κουπόνια τροφίμων» που εξυπηρετεί 40 εκατομμύρια Αμερικανούς με χαμηλό εισόδημα

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί