Πάλι θετικός στον κορωνοϊό ο Μπάιντεν και με 2 booster- Τι λέει ο Λ. Οίκος

Ο Τζο Μπάντεν είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει κάνει δύο ενισχυτικές δόσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του, το πρωί (τοπική ώρα) της Πέμπτης.

Ο 79χρονος Μπάιντεν επρόκειτο να επισκεφθεί την Πενσυλβάνια την Πέμπτη, αλλά αντ’ αυτού θα εργαστεί εξ αποστάσεως.

Μόλις μια ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, ο Αμερικανός ηγέτης είχε δώσει το «παρών», εκφωνώντας ομιλία σε εκδήλωση στη Μασαχουσέτη.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει κάνει δύο ενισχυτικές δόσεις, ενώ παρουσιάζει «πολύ ήπια συμπτώματα».

«Για λόγους διαφάνειας, ο Λευκός Οίκος θα ενημερώνει καθημερινά για την κατάσταση του προέδρου, καθώς συνεχίζει να εκτελεί πλήρως τα καθήκοντά του, ενώ βρίσκεται σε απομόνωση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Karine Jean-Pierre.

Του χορηγήθηκε το Paxlovid
Του έχει χορηγηθεί το αντιικό χάπι Paxlovid της Pfizer και, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα απομονωθεί στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ήδη, σήμερα, Πέμπτη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μέλη του Λευκού Οίκου και θα πραγματοποιήσει κανονικά τις συναντήσεις του, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω Zoom.

in/ scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί