Ένα… ευτράπελο «έπιασαν» οι κάμερες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στα Τίρανα της Αλβανίας.
Ο λόγος για μία περίεργη… χειραψία ανάμεσα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.
Στη σύνοδο κορυφής ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε να επιβεβαιώσει την… κυριαρχία του κατά τη διάρκεια μιας χειραψίας βάζοντας το χέρι του πάνω από το χέρι του Ερντογάν.
Ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος, που πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες στην πολιτική σκηνή, ξέρει τους «άγραφους κανόνες» της διπλωματίας.
Αντί να αποτραβηχτεί, έπιασε το δάχτυλο του Μακρόν, το κράτησε στρέφοντας το κεφάλι του μακριά από τον Γάλλο «ηγέτη» και έχοντας ένα χαρακτηριστικό μειδίαμα.
Εν τέλει ο «σουλτάνος» φαίνεται να είπε κάτι στον Μακρόν δείχνοντάς του το δάκτυλο που κρατούσε και έπειτα ξέσπασαν και οι δύο σε γέλια.
Για μία ακόμα φορά ο… πολεμοχαρής Μακρόν έγινε ρεζίλι μπροστά στις κάμερες:
🤌“Finger trap”: Macron fell into Erdogan's trap
— NEXTA (@nexta_tv) May 17, 2025
According to diplomatic whispers, at the summit in Tirana, French President Emmanuel Macron tried to assert dominance during a handshake by placing his hand over Erdogan’s — a classic gesture meant to show control.
But the… pic.twitter.com/UHcJBfAM7m
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-KEYSTONE photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός από τις υποσχέσεις στους αγρότες πέρασε στις κατασχέσεις
- Τουσκ: Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν κατ’ αρχήν να εξετάσουν την επιλογή της χρησιμοποίησης των ρωσικών κεφαλαίων
- Νέες απάτες AI στα Android με αφορμή τις αγορές των Χριστουγέννων – Αναμένεται πρωτοφανής αριθμός
- Υψώθηκε η ελληνική σημαία στην πρώτη Φ/Γ Belharra – Δηλώσεις Δένδια από Γαλλία
- Ιταλία: Έφοδος σε παράνομο εργοστάσιο καπνού – Κατάσχεση ρεκόρ 27 τόνων τσιγάρων
- Αυτή είναι η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια το 2026
- Ζελένσκι: «Δεν μας θέλουν στο ΝΑΤΟ, αλλά όλα αλλάζουν, πολιτικοί φεύγουν ή πεθαίνουν»!! Video
- Στρατιωτικοί του Ζελένσκι πιάστηκαν στα χέρια με Ουκρανούς πολίτες, vid
- Δ. Παπαστεργίου: Κοινή ευθύνη κράτους και επιχειρηματικότητας για αξιοποίηση κεφαλαίου – ταλέντου – δεδομένων
- Η στιγμή που ο Μακρόν… νευρίασε με τα μικρόφωνα, vid









