Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονταν σε γυμνάσια στη στρατιωτική βάση Γιαβόριβ στη δυτική Ουκρανία, χρησιμοποιώντας αντιαρματικούς πυραύλους, εκτοξευτήρες και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, που παρέδωσαν οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων πακέτου ασφαλείας.
Στρατιώτες, εκ των οποίων ορισμένοι φορούσαν λευκές στολές παραλλαγής, εκτόξευαν πυραύλους ή παρατηρούσαν, την ώρα που στρατιωτικά οχήματα διέσχιζαν το χιονισμένο τοπίο.
Η Ουκρανία παρέλαβε φορτία αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, καθώς προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης, αφότου η Ρωσία συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες. Η Μόσχα αρνείται ότι σχεδιάζει μία εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.
«Αυτά τα όπλα θα βοηθήσουν να σταματήσουμε τα στρατιωτικά οχήματα, να τα καταστρέψουμε. Και σε αστικό περιβάλλον θα μας επιτρέψουν να καταστρέψουμε κτίρια, όπου κρύβεται ο εχθρός», δήλωσε ο Αντρέι Μπέστγιουκ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου του Ουκρανικού Στρατού.
«Εάν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο», είπε ένας στρατιώτης, το πρόσωπο του οποίου ήταν καλυμμένο και δεν αποκάλυψε το όνομά του.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ρέζνικοφ δήλωσε σήμερα ότι το επόμενο αεροπλάνο με αμερικανικά όπλα αναμένεται να φθάσει σύντομα.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τσουκαλάς: Ακόμα μια ανάρτηση εικονικής πραγματικότητας – Κυβέρνηση συνώνυμη της αποτυχίας και της αλαζονείας
- Μεντβέντεφ για τις πρώτες «τρελές» εβδομάδες του 2026: Από τη Γροιλανδία στους… εξωγήινους
- Τραγωδία τα ξημερώματα στην Ιεράπετρα: 70χρονος βρέθηκε νεκρός μετά από φωτιά στο σπίτι του
- Ρομπότ-Ντελίβερι δεν έφτασε ποτέ για να παραδώσει το φαγητό! Απίστευτο βίντεο
- Ιρανός αξιωματούχος: Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις διαδηλώσεις είναι τουλάχιστον 5.000
- Αυστρία: Οκτώ νεκροί εξαιτίας των φονικών χιονοστιβάδων – Έκκληση από τις αρχές
- Κάλας για Γροιλανδία: Η Κίνα και η Ρωσία επωφελούνται από την απειλή του Τραμπ
- Πελετίδης – Καρναβάλι Πάτρας: Το φως των νέων θα σκορπίσει το σκοτάδι που απλώνουν οι κάτοχοι του πλούτου
- Δασκάλες εξηγούν τον στατικό ηλεκτρισμό σε μαθητές με ευφάνταστο τρόπο! vid
- Καρδίτσα: «Μονοπάτι των Προσκυνητών»: Διαπεριφερειακή ορειβατική – πεζοπορική διαδρομή, μήκους 100-110 χλμ.









