Παιδάκι 9 ετών ζούσε επί δύο χρόνια μόνο του! Έκλεβε ντομάτες για να φάει και ήταν καλός μαθητής!

«Ο μικρός ήρθε διακριτικά να πάρει ντομάτες να φάει» είπε ένας γείτονας. Το 9χρονο παιδί, που ζούσε στην πόλη Nersac της Γαλλίας, είχε αφεθεί στην τύχη του, η μητέρα του καταδικάστηκε για εγκατάλειψη.

Διωκόμενη για παραμέληση ανηλίκου, μια γυναίκα καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιόλι, όπως αναφέρει το Charente Libre.

Μεταξύ 2020 και 2022, εν μέσω μιας κρίσης υγείας, άφησε τον γιο της, τότε 9 ετών, να μένει μόνος και να φροντίζει τον εαυτό του, ενώ τον επισκέπτονταν κατά καιρούς για να του δώσει φαγητό.

Το Le Parisien αναφέρει ότι το παιδί επέζησε τρώγοντας κονσέρβες και τυλίγοντας τον εαυτό του σε κουβέρτες το βράδυ για να γλιτώσει από το κρύο. Η μητέρα του, μια 36χρονη γυναίκα, έμενε λίγα χιλιόμετρα μακριά του με τον σύντροφό της. «Έφτιαξα για εμένα έναν μικρό κήπο και ο μικρός ήρθε διακριτικά για να πάρει ντομάτες να φάει», εξήγησε ένας γείτονας στο TF1.

Το παιδί πήγαινε σχολείο με λεωφορείο, τα καλά ακαδημαϊκά του αποτελέσματα και η στάση του δεν κίνησαν τις υποψίες των δασκάλων του. Στην πόλη του το παιδί περιγράφεται ως «χαμογελαστό, πολύ καλός μαθητής, πάντα καθαρός, ευγενικός…». «Δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι είχε εγκαταλειφθεί», όπως επιβεβαίωσε η Barbara Couturier, δήμαρχος του Nersac όπου ζούσε.

Ήταν οι εξομολογήσεις του στους συμμαθητές του που οδήγησαν στο να ενημερωθεί η διδακτική ομάδα, η οποία στη συνέχεια έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για να ενημερώσει τις κοινωνικές υπηρεσίες. Εδώ και ένα χρόνο, το παιδί ζει σε ανάδοχη οικογένεια· η μητέρα του το έχει επισκεφτεί μόνο δύο φορές.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί