«ΠΑΓΩΜΑΡΑ» στην Ουκρανία με την είδηση για αποχώρηση Αμερικανών και Βρετανών διπλωματών

Πρώτη ΑΜΗΧΑΝΗ αντίδραση από την Ουκρανία στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρουν μέλη της διπλωματικής της αποστολής από τη χώρα.


Νωρίτερα σήμερα, οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική συμβουλή καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από την Ουκρανία, ενώ ενέκριναν και την απομάκρυνση ορισμένων διπλωματών.


Και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κινήσει ανάλογες διαδικασίες. «Κάποιο προσωπικό και εξαρτώμενα μέλη της πρεσβείας αποσύρονται από το Κίεβο ως απάντηση στην αυξανόμενη απειλή από τη Ρωσία. Η βρετανική πρεσβεία παραμένει ανοιχτή και θα συνεχίσει να εκτελεί ουσιαστικές εργασίες» έγινε γνωστό.

«Το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε γνώση της απόφασης του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την αναχώρηση των μελών οικογενειών υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο, καθώς και την απόφαση να δοθεί σε ορισμένους εργαζομένους η ευκαιρία να φύγουν σε εθελοντική βάση. Σεβόμαστε το δικαίωμα των ξένων κρατών να διασφαλίζουν την ασφάλεια των διπλωματικών τους αποστολών, αλλά θεωρούμε ότι ένα τέτοιο βήμα από την αμερικανική πλευρά είναι πρόωρο» επεσήμανε το ουκρανικό ΥΠΕΞ σε απάντηση στις αμερικανικές αποφάσεις.


Το υπουργείο, συμπλήρωσε δε, πως η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο θα λειτουργεί κανονικά και η αποχώρηση ορισμένων μελών του προσωπικού, δεν είναι απαραίτητη.
Επιπλέον, σημείωσε πως δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στην κατάσταση ασφαλείας στη χώρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί