Παγκόσμιο «θρίλερ»! Ρωσία και Κίνα ετοιμάζονται για Ουκρανία και Μέση Ανατολή!

Ηχηρό κινεζικό «όχι» στην Δύση

Με τις εξελίξεις να μαίνονται σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, η Κίνα αποφάσισε να παρέμβει στέλνοντας μήνυμα στον Παγκόσμιο Νότο, ο οποίος είναι σε θέση να ανατρέψει την κυριαρχία της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων προς όφελός του, προκαλώντας ένα παγκόσμιο «θρίλερ» διπλωματίες με άγνωστη κατάληξη!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο Σι Τζινπίνγκ «έθαψε» ξεκάθαρα το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι και έθεσε υπό αμφισβήτηση τις επικείμενες «ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» για την Ουκρανία στην Ελβετία.

Ειδικότερα, οι διοργανωτές του συνεδρίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελβετία τον Ιούνιο σκοπεύουν να διαφημίσουν τη φόρμουλα ειρήνης του Zelensky για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή Ρώσων εκπροσώπων. Σύμφωνα με τη φόρμουλα του Ζελένσκι, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν στα σύνορα του 1991, ενώ η Μόσχα θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στο Κίεβο.

Φημολογείτο ότι οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου, με επικεφαλής την Κίνα, πρόκειται να ενταχθούν σε αυτό το ειρηνευτικό σχέδιο και να αναπτύξουν κοινές δράσεις για να «αναγκάσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία σε ειρήνη». Ωστόσο, κατά την επίσκεψη της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Κίνα, ο Πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στη συνάντηση με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι το Πεκίνο υποστηρίζει μια ειρηνευτική διάσκεψη που θα αναγνωρίσουν και η Ρωσία και η Ουκρανία.

“Πρέπει να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση αντί να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Πρέπει να μειώσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία και να αποφύγουμε να υπονομεύσουμε τη σταθερότητα των παγκόσμιων βιομηχανικών αλυσίδων και εφοδιασμού”, είπε ο Σι, δείχνοντας πως η Κίνα αναλαμβάνει πιο ψύχραιμο διεθνή ρόλο από τα «γεράκια» της υποβαθμισμένης γεωπολιτικά Ουάσινγκτον, τα οποία θέλουν να εξαφανίσουν τον Πούτιν!

Η Κίνα δεν φοβάται τις δυτικές απειλές

Ο Κινέζος ηγέτης εξέφρασε την άποψή του για το θέμα μετά από συνάντηση με όλους τους ηγέτες των αντιμαχόμενων πλευρών. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen απείλησε την Κίνα με κυρώσεις και άλλες συνέπειες για την συνεργασία με την Ρωσία, ενώ ο Scholz ζήτησε την συμβολή του Πεκίνου για τα ακόλουθα:

  • να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Μόσχα.
  • να συμμετάσχει στις προσπάθειες της Δύσης για την διεξαγωγή «συνόδου κορυφής ειρήνης» για την Ουκρανία στην Ελβετία.

Στο Πεκίνο έσπευσε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ . Μετά την συνάντηση με τον Λαβρόφ, ο Σι απέρριψε τη «φόρμουλα ειρήνης Zelensky», στέλνοντας έτσι ένα ισχυρό μήνυμα στον Παγκόσμιο Νότο.

Η Κίνα θα προωθήσει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ρωσίας

Η Ρωσία προφανώς επωφελείται από τη θέση του Πεκίνου και η Κίνα δεν βλέπει λόγο για να υποχωρήσει απέναντι στην Δύση, η οποία πλέον απομονώνεται όλο και περισσότερο, σχολιάζουν αναλυτές!.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ είναι οι κύριες εξαγωγικές αγορές της Κίνας, αλλά η Δύση εξαρτάται εξίσου από τις προμήθειες ενός ευρέος φάσματος κινεζικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών. Η Κίνα συνεχίζει να αποχωρεί από τα αμερικανικά ταμεία εν μέσω ανησυχιών για το θέμα των κυρώσεων για την Ταϊβάν. Εάν η Δύση ξεκινήσει έναν πλήρη οικονομικό πόλεμο με την Κίνα, αυτό θα συνεπάγεται την φυγή του Πεκίνου από το δολάριο και το ευρώ. Η Κίνα έχει έτσι όλη την δύναμη να συντρίψει τόσο αυτά τα νομίσματα όσο και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που στηρίζεται σε αυτά, υπογραμμίζεται!

Η Δύση δεν θα μπορέσει να διακόψει τους στενούς δεσμούς της Κίνας με την Ρωσία, και αυτό επιτρέπει στην τελευταία να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις,

Τέλος, κλείνουν τα ρεπορτάζ, Ρωσία και Κίνα θα εφαρμόσουν το δικό τους σχέδιό τους για την Ουκρανία (ή και για την Μέση Ανατολή). Εάν η κατάσταση στο πεδίο της μάχης επιδεινωθεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έως τον Ιούνιο, αυτό το σχέδιο μπορεί να ενισχυθεί με την συμμετοχή:

  • Ινδίας,
  • Βραζιλίας,
  • Ινδονησίας,
  • Νότιας Αφρικής
  • και άλλων χωρών του Νότου.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί