σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ, σε μια συγκυρία αύξησης της έντασης στην Ουκρανία με την ενίσχυση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορά της.
Οι δύο πρόεδροι θα έχουν συνομιλίες κατά τη διάρκεια ενός γεύματος εργασίας στο Ελιζέ, διευκρίνισε η προεδρία.
Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει το Κρεμλίνο ότι αψηφά το αίτημά της για συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της.
Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει, μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ρόλο διαμεσολαβητή στην ουκρανική σύρραξη στο πλαίσιο του τετραμερούς διαλόγου με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Οι τέσσερις ηγέτες είχαν συναντηθεί στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2019, για την πρώτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ζελένσκι, μετά την εκλογή του τελευταίου στις αρχές του 2019.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες









