Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Διαδίδουν το μίσος πίσω από τα πληκτρολόγιά τους»

H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην πρώτη της δήλωση μετά την επικύρωση της υποψηφιότητάς της για την προεδρία της Κομισιόν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για δεύτερη πενταετία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: οι λαϊκιστές, οι εθνικιστές και οι δημαγωγοί της άκρας δεξιάς και της αριστεράς αμφισβητούν όσο ποτέ άλλοτε την ειρηνική και ενωμένη Ευρώπη.

«Θέλουν να καταπατήσουν τις αξίες μας και θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη μας. Και εμείς, το ΕΛΚ, δεν θα το αφήσουμε ποτέ να συμβεί αυτό», δήλωσε στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι.


Η φον ντερ Λάιεν κέρδισε συντριπτική αλλά όχι ομόφωνη υποστήριξη για την υποψηφιότητά της για δεύτερη θητεία ως πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, με 400 αντιπροσώπους να την υποστηρίζουν και 89 να την καταψηφίζουν. Η υποστήριξη έρχεται πριν τις κοινοβουλευτικές εκλογές σε ολόκληρη την ΕΕ τον Ιούνιο, οι οποίες θα οδηγήσουν στον διορισμό νέων κορυφαίων αξιωματούχων -συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ισχυρής Επιτροπής με έδρα τις Βρυξέλλες.

Υποσχέθηκε να ενισχύσει την οικονομία της ΕΕ, να πατάξει τους διακινητές μεταναστών και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, καθώς και να στηρίξει τους αγρότες καθώς το κόστος διαβίωσης αυξάνεται, όπως μεταδίδει η Guardian.

Η φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε επίσης περισσότερη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. «Ευημερία, ασφάλεια, δημοκρατία -αυτό είναι που ενδιαφέρει τους ανθρώπους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε. «Σε καιρούς αλλαγής, η Ευρώπη σας καλύπτει».

Η φον ντερ Λάιεν ανέτρεξε στον πατέρα της και τις ιστορίες του από τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να προειδοποιήσει τους αντιπροσώπους ότι η Ευρώπη βρίσκεται και πάλι σε μια κρίσιμη και επικίνδυνη καμπή της ιστορίας.

Υπενθύμισε, μάλιστα, πώς συνήθιζε να λέει στην ίδια και στα έξι αδέλφια της καθώς μεγάλωναν στο Βέλγιο ότι «η Ευρώπη είναι τόσο πολύτιμη» και ότι η γενιά τους «πρέπει να τη φροντίσει γιατί είναι ό,τι έχουμε».

«Σήμερα, εγώ είμαι αυτή που λέω την ίδια ιστορία στα επτά παιδιά μας», είπε.


Σε μια έμμεση αναφορά στο Ολοκαύτωμα, η φον ντερ Λάιεν είπε στο κοινό ότι ο πατέρας της, ο οποίος ήταν 15 ετών όταν τελείωσε ο πόλεμος, είχε μεγαλώσει «περιτριγυρισμένος από την ανομία, την καταστροφή» και «ήταν μάρτυρας του τι σημαίνει αν επιτρέψουμε το μίσος κατά των μειονοτήτων».

Η Ευρώπη βρίσκεται και πάλι σε αναταραχή και «ο κόσμος είναι τόσο επικίνδυνος όσο δεν ήταν εδώ και γενιές», με τους «φίλους» του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να προσπαθούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία, είπε. «Διαδίδουν το μίσος πίσω από τα πληκτρολόγιά τους. Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές».

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί