• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ουκρανός ΥΠΕΞ: Ζητήσαμε αμερικανική βοήθεια για την αντιμετώπιση της Ρωσίας

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Ζητήσαμε αμερικανική βοήθεια για την αντιμετώπιση της Ρωσίας

Η Ουκρανία ζητά βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην απόκτηση εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της πρώτης, Ντμίτρο Κουλέμπα, την Τετάρτη (21/04).Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, την περασμένη εβδομάδα, ζήτησε βοήθεια από την Ουάσινγκτον στην απόκτηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για να «αντισταθμίσει την ικανότητα της Ρωσίας να εμποδίζει τις επικοινωνίες της Ουκρανίας».

Τα κράτη της Δύσης εξέφρασαν, πρόσφατα, την ανησυχία τους για την υποτιθέμενη εντατικοποίηση των «επιθετικών ενεργειών» από τη Ρωσία στην Ουκρανία.


Μάλιστα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την κλιμάκωση της «ρωσικής επιθετικότητας» και τη συγκέντρωση των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία και στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα εντός της επικράτειάς της και κατά την κρίση της και, σύμφωνα με αυτόν, η χώρα δεν απειλεί κανέναν και δεν πρέπει να ανησυχεί κανένας.

Ως εκ τούτου, η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν είναι μέρος της εσωτερικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και ενδιαφέρεται για το Κίεβο ώστε να ξεπεράσει την πολιτική και οικονομική κρίση.