Αρχικά, η Σόφια είχε πάρει την απόφαση μεγάλο μέρος των Ουκρανών να στεγαστεί σε παραθαλάσσια ξενοδοχεία, κατά μήκος των βουλγαρικών ακτών στη Μαύρη Θάλασσα.
Όμως, με την έλευση της τουριστικής περιόδου, οι βουλγαρικές αρχές πήραν την απόφαση να μετακινηθούν οι πρόσφυγες σε άλλες δομές.
Πολλοί πρόσφυγες αποδοκίμασαν την απόφαση να μετακινηθούν, εξηγώντας πως φοβούνται πως θα πάψουν να τους προσφέρονται βασικές υπηρεσίες, και αποφάσισαν να πάνε σε άλλα κράτη. Πολλοί πήραν λεωφορεία για τη Ρουμανία, από όπου ελπίζουν να πάνε σε άλλες χώρες, κυρίως στη δυτική Ευρώπη.
Χθες Πέμπτη, οι αρχές στη Σόφια καταμετρούσαν 80.600 πρόσφυγες. Ο αριθμός τους μειώθηκε θεαματικά από τη Δευτέρα, όταν γινόταν λόγος για περίπου 90.000.
Η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Καλίνα Κονσταντίνοβα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους ουκρανούς πρόσφυγες για τα προβλήματα που προκάλεσε η αλλαγή της πολιτικής ως προς την υποδοχή τους.
Πάντως δεν σκοπεύουν όλοι οι πρόσφυγες να φύγουν από τη Βουλγαρία. Όσοι δεν έχουν βρει κάπου να μείνουν ή κάποιον να τους φιλοξενήσει ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και μετακινούνται στην ενδοχώρα. Έχουν ανοίξει δύο κέντρα υποδοχής, αλλά οι άνθρωποι που πήγαν σε αυτά διαμαρτύρονται διότι στις δομές αυτές δεν υπάρχει ζεστό νερό, ούτε τροφή για μικρά παιδιά.
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δένδιας για την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο
- Η προειδοποίηση του «Δράκου» που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη
- Οδηγίες για την κακοκαιρία που θα πλήξει μέρος της χώρας το επόμενο τριήμερο
- Το χάος στα αεροδρόμια συνεχίζεται στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται πτήσεις λόγω Shutdown
- Πιερρακάκης: Ο κάθετος διάδρομος φυσικού αερίου, που συνδέει την Ελλάδα με την Ουκρανία, αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας
- Σερβία: Άνοιξε ο δρόμο για τους ουρανοξύστες του γαμπρού του Τραμπ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι κατηγορούμενοι προστίθενται στη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση που στόχευε επιδοτήσεις
- Ζαχάροβα σε Δυτικούς: «Δεν τολμάτε να μιλήσετε με τους πολίτες σας»
- Συντριβή ελικοπτέρου με νεκρούς και τραυματίες στη Ρωσία – ΒΙΝΤΕΟ









