Αν αυτός ο αριθμός συγκριθεί με τον επίσημο απολογισμό του συνόλου των Ουκρανών προσφύγων, αυτό σημαίνει ότι δύο στους τρεις πρόσφυγες εισήλθαν στην Πολωνία. Πολλοί από αυτούς όμως θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη δυτική Ευρώπη ή τον Καναδά.
«Σήμερα, 18 Μαρτίου, στις 09:00 (τοπική ώρα) ο αριθμός των προσφύγων από την Ουκρανία ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για γυναίκες με παιδιά. Οι συνοριοφύλακες είναι οι πρώτοι Πολωνοί που τους βοηθούν αφού περάσουν τα σύνορα», επεσήμανε σε σύντομη ανακοίνωσή της στο Twitter η υπηρεσία.
Τις τελευταίες ημέρες οι πολωνικές αρχές παρατήρησαν μια μικρή πτώση στον αριθμό των νέων προσφύγων.
Συνολικά περισσότεροι από 3,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες η οποία δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη.
Στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες είναι Ουκρανοί πολίτες, όμως περίπου 162.000 πολίτες άλλων χωρών έχουν επίσης φύγει από την Ουκρανία, επεσήμανε την Τετάρτη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Παράλληλα ο ΟΗΕ έχει καταμετρήσει περίπου δύο εκατομμύρια εκτοπισμένους στο εσωτερικό της Ουκρανίας.
Η κοινωνία της Πολωνίας έχει υποδεχθεί θερμά τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Από την Τετάρτη οι Ουκρανοί μπορούν να καταγράφονται επισήμως στις κοινότητες όπου διαμένουν προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και να σχολικής εκπαίδευσης για τα παιδιά τους.
(φωτο:video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ανακάλυψη που σόκαρε τους επιστήμονες: Μυρμήγκια – θεριστές γεννούν αυγά… από δύο είδη
- Διάσημος σεφ διχάζει: “Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πίνουμε καπουτσίνο μετά τις 11 π.μ.”, vid
- Το ΝΑΤΟ θέλει να βάλει «φωτιά» στην Αν. Ευρώπη! Τι ειπώθηκε για το υποτιθέμενο περιστατικό
- Μεγάλη φωτιά σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης στο Μενίδι – Μήνυμα 112 για επικίνδυνους καπνούς, vid
- Ζαχάροβα: «Προσπάθεια υπονόμευσης μιας πολιτικής διευθέτησης της ουκρανικής σύγκρουσης»
- Φωτιά στο Μενίδι: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Τατοΐου
- Χαλκιδική: Γενική κινητοποίηση των αρχών για τη σύλληψη ή τη θανάτωση του «καταζητούμενου» λύκου
- Φάρσα το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο εμπορικό κέντρο στον Κηφισό
- Πότε θα φανούν τα οφέλη από τις φορολογικές ελαφρύνσεις, σύμφωνα με τον Β. Σπανάκη
- Ο ΟΗΕ επιτρέπει στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς να απευθύνει ομιλία μέσω βίντεο
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΕΝΙΔΙ


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ
