Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πίτερ Σιγιάρτο, χαρακτήρισε λάθος την απόφαση να ακολουθήσει τυφλά τις πολιτικές της Ουάσιγκτον ως «μεγάλο λάθος».
Μιλώντας στο RT, προσέθεσε ότι, οι ΗΠΑ δεν επηρεάζονται σχεδόν καθόλου από την διαρκή εχθρότητα μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ενώ η σύγκρουση έχει βαρύνει την ΕΕ.
«Στην Ευρώπη συντελείται καταστροφή και η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις και τις συνέπειες αυτού του πολέμου. Επομένως, το να ακολουθούνται οι πολιτικές των ΗΠΑ χωρίς κανενός είδους κριτική, είναι μεγάλο λάθος και πιστεύω ότι η στρατηγική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις τελευταίες 1000 ημέρες είναι αποτυχημένη», είπε ο Szijjarto.
Η ΕΕ έχει «αποδυναμωθεί πολύ» κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και η προσέγγιση που υιοθέτησε το μπλοκ έχει αποδειχθεί λανθασμένη, δήλωσε ο διπλωμάτης.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η νέα παγκόσμια τάση! «Πυρετώδεις» διεργασίες στο παρασκήνιο
- Βίντεο με τη φρεγάτα «Κίμων να μπαίνει σε ελληνικά νερά – «Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού καταπλέει»
- Το Ιράν παρουσιάζεται έτοιμο να απαντήσει “με αποφασιστικότητα” στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ
- Θ. Παπαϊωάννου: 16.739 οι συνολικές θέσεις που θα προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ για το 2026
- Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Η ανεργία αναμένεται να παραμείνει σταθερή το 2026
- Και η Βρετανία απομακρύνει μέρος του προσωπικού της από την αεροπορική βάση του Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Το πρώτο ξενοδοχείο στη Σελήνη ξεκίνησε να δέχεται κρατήσεις – Το αστρονομικό ποσό της προκαταβολής
- Γάζα: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την έναρξη της “δεύτερης φάσης” του σχεδίου τους
- ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων μείωσης ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες φυσικών προσώπων για το 2026
- Στ. Καλαφάτης: Δεν είμαστε απλοί καταναλωτές της AI, φιλοδοξούμε να είμαστε αρχιτέκτονές της









