Ουγγαρία: “Δεν μπορούμε να στηρίξουμε άλλες ενεργειακές κυρώσεις κατά της Ρωσίας”

Η Ουγγαρία δεν μπορεί να στηρίξει το σχεδιαζόμενο όγδοο γύρο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία, αν αυτές περιλαμβάνουν κυρώσεις στην ενέργεια, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Η Κομισιόν πρότεινε χθες, Τετάρτη, νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, οι οποίες περιλαμβάνουν αυστηρότερους εμπορικούς περιορισμούς, περισσότερους Ρώσους στη μαύρη λίστα και ανώτατη τιμή για το πετρέλαιο από τρίτες χώρες.

Οι προτεινόμενες κυρώσεις δεν περιλαμβάνουν σκληρότερα μέτρα, όπως μια απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικών διαμαντιών, που ζητούν η Πολωνία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής.

Όμως τα κράτη της ΕΕ χρειάζονται ομοφωνία για να επιβάλουν κυρώσεις και ο Ορμπάν τις έχει επικρίνει λέγοντας τη Δευτέρα ότι οι κυρώσεις της ΕΕ «έγιναν μπούμερανγκ» αυξάνοντας τις τιμές της ενέργειας και πλήττοντας τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

«Η Ουγγαρία έχει ήδη κάνει πολλά για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής ενότητας, όμως αν υπάρχουν ενεργειακές κυρώσεις στο πακέτο, τότε δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε και δεν θα το υποστηρίξουμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γκέργκελι Γκούλιας.

«Περιμένουμε ένα τελικό, πλήρη κατάλογο κυρώσεων και τότε θα μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε πάνω σ’ αυτόν. Η Ουγγαρία δεν μπορεί να υποστηρίξει κυρώσεις στην ενέργεια», τόνισε.

(ΑΠΕΜΠΕ-φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί